Judeţ cu judeţ: Casa din Bacău în care a copilărit Vasile Alecsandri zace în paragină şi este ocupată de oameni ai străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de păsări se strâng în centrul oraşului Suceava pentru a ciuguli mâncarea pe care zilnic le-o dau cei mici
Sute de păsări se strâng în centrul oraşului Suceava pentru a ciuguli mâncarea pe care zilnic le-o dau cei mici

Poliţiştii comunitari din Cluj-Napoca au amendat 25 de colindători pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Numărul maramureşenilor care-şi fac cumpărăturile în Ucraina a crescut cu 16% faţă de anul trecut. Montarea unor camere de filmat cu infraroşu în zonele frecventate de prostituate a dus la reducerea numărului de clienţi în Târgu-Mureş.

ALBA. Un supermarket şi mai multe locuinţe au fost înghiţite de pământ, ieri, după ce o galerie subterană a minei de sare din Ocna Mureş s-a prăbuşit. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

ARAD. Traficul prin vămile din vestul ţării a crescut considerabil. În ultimele 24 de ore, Vama Nădlac a fost tranzitată de peste 11.000 de persoane, cu 40% mai mult faţă de o zi normală.

ARGEŞ. Primăria Piteşti a amenajat, în faţa sediului, un staul cu oi care găzduieşte o scenetă dedicată Naşterii Domnului. Locul a devenit principala atracţie pentru copii, care hrănesc animalele cu dulciuri.

BACĂU. Casa în care a copilărit Vasile Alecsandri zace în paragină, ocupată de oameni ai străzii. Proprietarul nu are voie să o reabiliteze, pentru că este casă memorială, iar Primăria Bacău refuză să plătească 250.000 de euro pentru imobil.

BIHOR. Cei 25 de ortaci care de 11 luni lucrează neplătiţi la mina de molibden de la Băiţa au refuzat, ieri, să intre în subteran.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au sancţionat 21 dintre cele 23 de măcelării din Bistriţa controlate în această lună. Amenzile şi avertismentele au fost date pentru marfă expirată sau ţinută în condiţii improprii.

BOTOŞANI. Un poliţist din localitatea Corni a fost prins în timp ce primea 200 de euro pentru a schimba încadrarea juridică a unui dosar de tâlhărie. Eduard Zmău este cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

BRAŞOV. 50 de posturi de baby-sitter. La Braşov se va deschide în 2011, printr-un proiect european, un Centru de Excelenţă pentru îngrijirea copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 ani. Proiectul este în valoare de 4,5 milioane de lei.

BRĂILA. Aproape 30 de asistenţi şi infirmieri de la Spitalul Judeţean vor fi daţi afară până la finalul anului. Alte concedieri vor avea loc în 2011, întrucât unitatea trebuie să renunţe la peste 150 de persoane pentru a se încadra în bugetul de cheltuieli.

BUZĂU. Consiliul Judeţean a aprobat cedarea a şase maşini Dacia Solenza către Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Patru autoturisme vor ajunge la Poliţia Buzău, iar celelalte două la cea din Râmnicu Sărat.

CARAŞ-SEVERIN. Un bărbat din localitatea Rusca Montană a tras cu un pistol artizanal într-un tânăr din Rusca, cu care s-a certat în faţa unui bar. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, iar agresorul a fost reţinut.

CONSTANŢA.  La Aeroportul „Mihail Kogălniceanu" vor fi introduse, din martie, curse Constanţa - Milano. Preţul unui bilet este de 200 de euro, dar persoanele care îşi fac rezervările în aceste zile vor plăti numai 1 euro pentru o călătorie. Biletele s-au pus ieri în vânzare. Avioanele vor decola spre oraşul italian în fiecare zi de joi şi sâmbătă.

CĂLĂRAŞI. Înscrieri online pentru şomerii care vor să lucreze în agricultură în Danemarca. La Agenţia de Şomaj din Călăraşi sunt disponibile 50 de posturi, pentru care salariul lunar este de 1.260 de euro.

CLUJ. Poliţiştii comunitari au amendat 25 de colindători pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Mai mulţi clujeni au reclamat faptul că sunt deranjaţi de cei care colindă.

COVASNA. Burse de Sărbători la Sfântu Gheorghe. Consiliul Local îi va premia astăzi pe cei şase câştigători din acest an ai Burselor de excelenţă pentru elevi. Valoarea totală este de 12.000 de lei.

DÂMBOVIŢA. Un brad de Crăciun împodobit de un om de afaceri între blocuri într-un cartier sărac din Târgovişte a fost furat.

DOLJ. Peste 16.000 de firme din cele 25.000 înregistrate în judeţ au datorii totale la Fisc de aproape 260 milioane de euro. Societăţile comerciale care au cele mai mai probleme sunt cele din domeniul construcţiilor şi al prestărilor de servicii.

GALAŢI. Consiliul Local Galaţi a decis ieri să majoreze preţul de facturare al agentului termic destinat populaţiei. Astfel, din ianuarie 2011, gălăţenii vor plăti 214,65 de lei pentru o gigacalorie, cu 46 de lei mai mult decât până acum.

GIURGIU. Deţinuţii din Penitenciarul Giurgiu vor mânca de Sărbători bucate pregătite chiar de colegii lor. Puşcăriaşii vor pregăti o masă festivă, de la care nu vor lipsi ciorba de pasăre, friptura de porc şi cozonacul.

GORJ. Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu a fost inaugurată ieri, după lucrările de modernizare care au costat 68.000 de lei. Banii au fost alocaţi de Consiliul Judeţean.

HARGHITA. Consiliul Judeţean se opune deschiderii de noi situri „Natura 2000". Preşedintele instituţiei va cere Ministerului Mediului studiile pe care se bazează propunerile de deschidere a unor noi arii protejate.

HUNEDOARA. Cel mai mare centru SPA din vestul ţării a fost inaugurat ieri la Deva. Complexul, în care s-au investit 10 milioane de euro, are cinci bazine de înot, tobogane, jacuzzi, sală de forţă, saună uscată sau cu sare şi săli de masaj.

IALOMIŢA. Nevoiaşii din Slobozia se înghesuie să doneze sânge pentru a face rost de bani de Sărbători. Peste 200 de persoane vin zilnic la Centrul de Transfuzii, unde primesc şapte tichete de masă în valoare de 8,7 lei bucata.

IAŞI. O femeie de 35 de ani, din Iaşi, a ajuns ieri la Urgenţe după ce s-a aruncat în faţa trenului. Femeia a scăpat cu viaţă, însă medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele. Ea nu avea niciun act de identitate şi a refuzat să-şi motiveze gestul.

ILFOV. Administratorii a două firme din oraşul Bragadiru au fost trimişi în judecată. Ei sunt acuzaţi de evaziune fiscală de aproape trei milioane de euro. Dosarul este judecat de magistraţii Judecătoriei Buftea.

MARAMUREŞ. Numărul maramureşenilor care-şi fac cumpărăturile în Ucraina a crescut cu 16% faţă de anul trecut. Până ieri, în această lună pe la Sighet au ieşit din ţară 26.600 de oameni şi 8.800 de autoturisme.

MUREŞ. Montarea unor camere de filmat cu infraroşu în zonele frecventate de prostituate a dus la reducerea numărului de clienţi în Târgu-Mureş. Şi femei din alte oraşe, care-şi bănuiesc soţii că merg la prostituate, solicită vizionarea casetelor.

MEHEDINŢI. Doi copii s-au înecat după ce s-a rupt gheaţa sub ei. Băieţii de 10, respectiv 11 ani, s-au dus marţi seară să se joace pe un lac îngheţat de lângă barajul Porţile de Fier II, dar gheaţa era prea subţire. Pompierii au refuzat intervenţia pentru că se lăsase întunericul, iar trupurile celor doi prieteni au fost scoase de săteni.

NEAMŢ. Angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au început dinamitarea blocurilor de gheaţă create pe râul Bistriţa. Beciurile a 20 de case din comuna Poiana Teiului şi patru hectare de teren agricol au fost inundate.

OLT. Prime de la sindicate. Angajaţii primăriilor primesc câte 30 de lei, cei de la Finanţe - 100 de lei, iar angajaţii din Sănătate - cadouri în valoare de 80 de lei. Recompensele nu sunt date de la buget, ci de către sindicate.

PRAHOVA. Pârtie de snow tubing la Azuga. Pentru amenajarea celor două piste pe  care adulţii şi copiii se pot distra pe un fel de sanie gonflabilă s-au cheltuit aproape 10.000 de euro. O oră de plimbare costă 10 lei.

SATU MARE.  Aproape 300 de persoane din Satu Mare au reclamat băncile la Protecţia Consumatorului, în special pentru transformarea comisionului de risc în comision de administrare. Amenzile totale au fost de 620.000 de lei.

SĂLAJ. Peste 600 de angajaţi ai TenarisSilcotub Zalău, cel mai mare angajator din judeţ, vor beneficia de cursuri de formare profesională. Proiectul de peste două milioane de lei este cofinanţat, în proporţie de 60%, din bani europeni.

SUCEAVA. Copiii au grijă de porumbei în timpul iernii. Sute de păsări se strâng în centrul oraşului Suceava pentru a ciuguli mâncarea pe care zilnic le-o dau cei mici.

SIBIU. Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va putea fi vizitat de mâine. Hotelul are ocupate pentru Crăciun doar jumătate din cele 14 camere, întrucât mai mulţi turişti englezi au renunţat la rezervări.

TELEORMAN. Consilierii locali din Alexandria au votat creşterea preţului gigacaloriei de la 200 de lei la 297 de lei. Astfel, din ianuarie familiile branşate la sistemul centralizat de încălzire vor plăti cu 50% mai mult la întreţinere.

TIMIŞ. Mai mulţi revoluţionari din Timişoara au organizat ieri un miting de protest faţă de situaţia în care se află ţara. Revoluţionarii au spus ce modificări cred ei că ar trebui făcute în Constituţie pentru ieşirea din criză.

TULCEA. Un pompier a murit în Lacul Câşliţa, de la ieşirea din oraşul Tulcea. Maşina condusă de Ciprian Trandafir (24 de ani) a alunecat pe polei şi a căzut în lac. Accidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri.

VASLUI. Medicii de familie din judeţ refuză să semneze contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Doctorii susţin că procentul de 5,8% din Fondul de Asigurări de Sănătate pe care îl vor primi în 2011 este insuficient.

VÂLCEA. Centru de 11 milioane de euro deschis la Călimăneşti. Cel mai mare spaţiu de expoziţii din Oltenia a fost inaugurat ieri. Complexul, realizat în mare parte din bani europeni, va asigura aproape 100 de locuri de muncă.

VRANCEA. Mallul devine piaţă de zarzavaturi. Societatea Omnium Invest SRL, deţinătoarea proiectului de 32 de milioane de euro care viza construcţia unui mall la marginea Drumul European 85, transformă proiectul într-un centru agroalimentar. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite