Judeţ cu judeţ: Câţiva tineri din Botoşani au falsificat ştampila Primăriei şi ştampila edilului-şef pentru a intra gratuit la patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Piteşti va premia 20 de contribuabili care-şi vor plăti până la sfârşitul lunii datoriile la bugetul local. Tribunalul Hunedoara a respins cererea de eliberare a brokerului ţepar Adriana Constantin. Şase persoane care făceau contrabandă cu lingouri de aur şi argint fabricate într-o topitorie clandestină sunt cercetate de poliţiştii prahoveni.

ALBA. Job-club pentru 300 de şomeri la Alba Iulia, Abrud şi Câmpeni. Persoanele sunt conciliate şi ajutate să-şi găsească un loc de muncă în cadrul proiectului de două milioane de lei.

ARAD. Reprezentanţii celor două malluri din Arad au anunţat ieri că vor construi un tunel între cele două centre comerciale. Complexul Afi şi podul spre Atrium costă aproape 35 de milioane de dolari.

ARGEŞ. Primăria Piteşti va premia 20 de contribuabili care-şi vor plăti până la sfârşitul lunii datoriile la bugetul local. Premiul constă în contravaloarea impozitului achitat.

BACĂU. Primăria oraşului Bacău a decis să nu cumpere Casa „Vasile Alecsandri", monument istoric deţinut de un cetăţean italian. Autorităţile susţin că imobilul nu poate fi reabilitat şi singura soluţie este contruirea unei noi clădiri.

BIHOR. Un nou termen în procesul de divorţ al fostului episcop reformat Laszlo Tokes a avut loc ieri la Judecătoria Oradea. Potrivit avocatului lui Tokes Edith, judecătorii se vor pronunţa astăzi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Amendă de 30.000 de lei pentru o antenă. Garda de Mediu a amendat, ieri, operatorul de telefonie mobilă Orange pentru amplasarea unei antene fără să deţină avizul de mediu şi autorizaţia sanitară.

BOTOŞANI. Câţiva tineri din Botoşani au falsificat ştampila Primăriei şi ştampila edilului-şef pentru a intra gratuit la patinoar. Accesul la baza sportivă costă 8 lei pentru o oră şi jumătate, dar adolescenţii au trecut pe bilete acces nelimitat.

BRAŞOV. Doi copii au prădat cetatea din Prejmer. Adolescenţii de 14 ani au sustras mai multe panouri din gardul cetăţii şi sunt cercetaţi în libertate, pentru furt calificat.

BRĂILA. Peste 400 de pensionari militari au pichetat ieri la prânz, timp de două ore, sediul Prefecturii. Rezerviştii au protestat faţă de reducerea pensiilor prin recalculare şi au depus un memoriu.

BUZĂU. Demisii în lanţ la Protecţia Copilului. Luna trecută, şase funcţionari şi un asistent maternal au renunţat la locurile de muncă din cauza salariilor mici. Anul trecut alţi 112 angajaţi şi-au prezentat demisiile.

CARAŞ-SEVERIN. Cel mai mare investitor din judeţ, societatea Delphi Packard, cea care deschide la Moldova Nouă o fabrică pentru componente auto, a început ieri angajările. Peste 200 de persoane şi-au depus CV-urile în prima zi.

CĂLĂRAŞI. Canalul Dunăre - Bucureşti revine în actualitate. Camera de Comerţ Călăraşi a actualizat planul ce s-ar putea realiza în patru ani. Lucrarea ar costa 1,5 miliarde de euro şi ar fi angajate 8.000 de persoane.

CLUJ. Sute de oameni au stat, ieri, la coadă  la Catedrala Mitropolitană pentru a-l vedea pentru ultima dată pe cel care a fost ÎPS Bartolomeu Anania. Astăzi sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni la înmormântarea mitropolitului.

CONSTANŢA. Mai multe radare pe DN 2A Hârşova - Constanţa. Autorităţile au luat această măsură deoarece locuinţele oamenilor sunt la un pas de a se prăbuşi din cauza TIR-urilor care circulă cu viteză foarte mare.

COVASNA. Pârtie de schi cu dotări elveţiene la Covasna. Pârtia, care are o lungime de 1.000 de metri, va fi realizată din fonduri europene, iar două telescaune vor fi donate de autorităţile din oraşul Lucerna.

DÂMBOVIŢA. Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte, dus la ruşi. Conducerea de la Mechel Group Steel, care în 2002 a cumpărat combinatul, a decis demontarea echipamentelor Secţiei Blocuri şi Bare şi transportarea lor în Rusia.

DOLJ. Şoferul unui autocar care făcea curse de transport persoane pe ruta Grecia - Bulgaria - România este cercetat pentru contrabandă cu ţigări. Poliţiştii de frontieră de la Bechet au găsit peste 160.000 de ţigărete în remorca unde erau bagajele.

GALAŢI. În fiecare secţie de la Spitalul Clinic de Urgenţă se vor amenaja cel puţin două rezerve şi saloane moderne în care internarea se va face contracost. Pacienţii vor plăti câte 300 de lei pe zi.

GIURGIU. Poliţia Locală Giurgiu funcţionează la două treimi din capacitate, pentru că numai 49 dintre cele 78 de posturi ale instituţiei sunt ocupate. Posturile vacante vor fi scoase la concurs.

GORJ. Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a decis ca Gheorghe Avram să fie arestat pentru 29 de zile. Bărbatul acuzat că a comis crima pentru care a fost închis Marcel Ţundrea a fost arestat pentru furt, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

HARGHITA. Câinii-poliţişti, scoşi la pensie. Inspectoratul de Poliţie va scoate la licitaţie ciobăneştii germani, trei femele şi trei masculi, care, din cauza vârstei, nu mai pot să-i ajute pe agenţi în prinderea infractorilor.

HUNEDOARA. Tribunalul Hunedoara a respins cererea de eliberare a brokerului ţepar. Adriana Constantin se află de un an şi patru luni în arest după ce a înşelat, cu două milioane de euro, peste 300 de clienţi ai firmei de brokeraj pe care a condus-o.

IAŞI. Cele cinci universităţi din oraşul Iaşi au lansat un concurs pentru compunerea unui imn dedicat absolvenţilor. Tinerii care vor să participe la campanie trebuie să compună o poezie formată din cinci catrene şi un refren din două versuri. Înscrierile se fac până la 21 martie, iar câştigătorul va fi premiat cu suma de 5.000 de lei.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia a alocat 100.000 de euro Poliţiei Comunitare. Suma va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al instituţiei, pentru care s-au cheltuit până acum 25.000 de euro.

ILFOV. Sindicatul Medicilor din Bucureşti şi Ilfov „Esculap" protestează azi faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de reorganizare a spitalelor. Sindicaliştii spun că nu au fost consultaţi în legătură cu reprofilarea şi comasarea unităţilor.

MARAMUREŞ. Nouă curse ce ar fi trebuit să decoleze de pe Aeroportul din Baia Mare au fost anulate, de la începutul anului, din cauza ceţii. Situaţia va fi rezolvată abia în primăvară, când se va monta un sistem modern de semnalizare. Investiţia de două milioane de euro este asigurată de Consiliul Judeţean şi de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

MEHEDINŢI. Reprezentanţii Primăriei Orşova au descoperit că angajaţii operatorului de salubritate aruncă deşeurile într-un spaţiu neamenajat. Conducerea firmei susţine că este prea scump transportul până la depozitul de la Halânga.

MUREŞ. Urşii au prezis iarnă scurtă. Ieri a fost înnorat la Târgu-Mureş, iar Barni şi Cocolino, de la Grădina Zoologică, au „anunţat" că iarna este pe sfârşite. Această „prognoză" este dată când la 2 februarie ursul care iese din bârlog nu-şi vede umbra.

NEAMŢ. Pirotehniştii au reluat exploziile la podul de gheaţă format pe râul Bistriţa în amonte de Lacul Izvorul Muntelui. Zăporul format în ultimele două săptămâni măsoară 11,8 kilometri lungime, iar grosimea gheţii ajunge la cinci metri.

OLT. Poliţiştii o caută pe mama unui nou-născut care a fost găsit mort marţi, la o ghenă de gunoi dintr-un cartier din Slatina. Legiştii susţin că bebeluşul s-a născut viu, iar femeia ar putea fi acuzată de pruncucidere.

PRAHOVA. Trafic cu lingouri. Şase persoane care făceau contrabandă cu lingouri de aur şi argint fabricate într-o topitorie clandestină sunt cercetate de poliţiştii prahoveni. Autorităţile au găsit 90 de kilograme de aur,  33.000 de dolari şi 28.000 de lei.

SATU MARE.  Primăria Satu Mare a alocat 800.000 de lei pentru achiziţionarea unui aparat cu raxe X pentru Spitalul Judeţean. Pacienţii care fac radiografii sunt expuşi iradierii de la aparatele Roentgen vechi.

SĂLAJ. 84 de minore din judeţ au născut anul trecut. Numărul fetelor care au devenit mămici fără a avea 18 ani este cu 40% mai mare faţă de 2009.

SIBIU. Distracţia nocturnă, interzisă la Mediaş. Potrivit unei decizii a Consiliului Local, din această săptămână localurile din centrul istoric se vor închide la ora 22.00.

SUCEAVA. Patru bărbaţi din Vicovu de Sus au fost reţinuţi după ce au sechestrat un consătean. Aceştia au oprit în trafic un tânăr de 24 de ani, pe care l-au lovit cu o rangă şi l-au băgat într-o maşină, unde i-au cerut mai multe pachete de ţigări.

TELEORMAN. În această lună, 13 persoane vor pleca să muncească la fermele de legume din Spania. Alte 47 s-au interesat de oferta angajatorilor danezi de a munci la fermele de legume şi de creştere a animalelor.

TIMIŞ. Grădina Zoologică din Timişoara are, de ieri, o nouă vedetă: un pui de Guanaco. Ema, aşa cum a fost botezat animalul originar din America de Sud, are şase kilograme.

TULCEA. Consiliul Judeţean a semnat contractul de 4,2 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor de acces spre triunghiul mănăstirilor Saon, Cocoş şi Celic Dere.

VASLUI. Colegiul Medicilor a început o anchetă la Spitalul Judeţean Vaslui după ce părinţii unui bebeluş care a decedat imediat după naştere au acuzat de neglijenţă medicul şi asistenta.

VÂLCEA. Salariaţii Centrului de Cultură din Râmnicu Vâlcea ajung în stradă. Aceştia trebuie să părăsească, până la 15 martie, imobilul care aparţine Direcţiei pentru Tineret şi Sport şi care va fi transformat în hotel pentru sportivi.

VRANCEA. Peste o jumătate de tonă de carne de oaie a fost confiscată de poliţişti. Marfa găsită în maşina unor bărbaţi din localitatea Homocea nu avea documente de provenienţă şi nici certificat sanitar-veterinar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite