Jurnalistul Vasile Rotaru a retras cererile de paternitate şi de oprire a incinerării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Rotaru a declarat că nu are nicio legătură cu scandalul iscat    FOTO Facebook Vasile Rotaru
Vasile Rotaru a declarat că nu are nicio legătură cu scandalul iscat    FOTO Facebook Vasile Rotaru

Jurnalistul Vasile Rotaru a depus marţi la Judecătoria Sectorului 1 două cereri de renunţare la demersurile făcute în numele său de presupusul fiu al lui Sergiu Nicolaescu. Respectiv, cea pentru oprirea incinerării regizorului şi pentru obţinerea paternităţii acestuia.

„Am fost la judecătorie însoţit de un avocat, care m-a îndrumat ce anume să scriu în respectiva cerere. Mi-a fost folosită identitatea, nu eu sunt cel care a iniţiat cele două acţiuni”, a declarat Rotaru pentru Mediafax. 

De asemenea, surse din cadrul Polţiei au declarat pentru Adevărul că „astăzi (n.r.- marţi), în jurul orelor 14.00 , Vasile Rotaru (n.r- jurnalistul) a venit la Secţia 4 Poliţie şi a informat în scris că nu are nici o legătură cu solicitarea de stabilire a paternităţii depusă la Judecătoria Sectorului 1 şi că nu a depus nici un fel de document cu privire la săvârşirea vreunei fapte de natură penală sau contravenţională. Totodată, precizăm că domnul Rotaru  a prezentat poliţiei două cereri de renunţare la judecată cu privire la aspectele sesizate iniţial”.

Cazul legat de demersurile în instanţă ale pretinsului fiu al regizorului Sergiu Nicolaescu a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care au deschis, marţi, o cauză penală privind faptul că s-ar fi folosit date de identificare ale altei persoane.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a fost constituită, în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.), o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu informaţiile vehiculate în mass-media conform cărora, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, a fost depusă o acţiune în stabilirea paternităţii de către o persoană care se pretinde a fi fiul unui cunoscut regizor recent decedat şi care a folosit, în cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Din informaţiile apărute, presupusul fiu al regizorului Sergiu Nicolaescu are o identitate falsă. Codul numeric personal  care a fost înregistrat în cererea depusă la Judecătoria Sectorului 1 ar aparţine, de fapt,  unui fost jurnalist sportiv de la Realitatea TV, Vasile Rotaru. Acesta susţine că cineva i-a folosit datele în mod abuziv, declarând că vrea să stea departe de  acest scandal cu care nu are nici o legătură.

Poliţia s-a autosesizat marţi cu privire la cazul presupusului fiu al regizorului Nicolaescu.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite