Justiţia a băgat în mormânt un om nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Amironesei, comisarul-şef care s-a spânzurat anul trecut la Iaşi, a fost achitat acum două zile de magistraţii bucureşteni. La 3 noiembrie 2005, Gheorghe Plai, fostul şef al poliţiei

Gheorghe Amironesei, comisarul-şef care s-a spânzurat anul trecut la Iaşi, a fost achitat acum două zile de magistraţii bucureşteni. La 3 noiembrie 2005, Gheorghe Plai, fostul şef al poliţiei ieşene, avea să primească un telefon tulburător. De la celălalt capăt al firului s-a auzit vocea lui Gheorghe Amironesei, care cerea permisiunea să raporteze.
Mi-a raportat că a avut termen la Tribunalul Militar şi că a fost condamnat pe nedrept. Nu mi-a spus despre ce este vorba, lăsându-mi de înţeles că e în pădurea Breazu. M-a rugat să am grijă de soţia şi de copiii săi. Apoi a închis telefonul", a povestit întristat comisarul-şef Gheorghe Plai, bun prieten cu decedatul.
Imediat după tulburătoarea convorbire, Plai şi-a mobilizat subalternii, trimiţându-i în pădurea Breazu. Degeaba însă. După 40 de minute de căutări, poliţiştii l-au găsit pe Gheorghe Amironesei spânzurat cu un cablu, de creanga unui copac. Gestul sinucigaş a fost legat de decizia Tribunalului Militar Iaşi de a-l condamna pe Amironesei la un an şi două luni de închisoare pentru înşelăciune.
Turnat de un fost coleg de serviciu
Turnat de un fost coleg de serviciu, comisarul a fost judecat pe motiv că în perioada 2000-2002 ar fi încasat de la stat bani pentru chirie, deşi timp de 13 zile a fost proprietarul unei garsoniere. Ulterior condamnării, comisarul a fost graţiat. Chiar şi într-o asemenea situaţie, pentru ofiţerul Gheorghe Amironesei onoarea a însemnat mai mult decât toate graţierile din lume la un loc şi a preferat să-şi pună capăt zilelor. Familia sa nu şi-a revenit din şoc nici măcar acum, când Tribunalul Militar Bucureşti a soluţionat favorabil apelul. "Este mai mult decât evident faptul că instanţa din Iaşi nu a lecturat actele şi lucrările dosarului, mulţumindu-se doar cu aspectele evidenţiate în rechizitoriu", a consemnat într-o notă Ionel Nechita, avocat al apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite