Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, Germania, Premiul Carol şi misterul românesc

13
1 Oct 2021 16:27:50
Deutsche Welle
Statuia lui Carol cel Mare în faţa Primăriei din Aachen
Statuia lui Carol cel Mare în faţa Primăriei din Aachen

Klaus Iohannis se pregăteşte să ia în primire Premiul Carol cel Mare. Germanii care-l decernează îl mai consideră popular şi nu par a şti că în patria pe care a aruncat-o în criză a început să i se ceară suspendarea.

 

Oraşul Aachen s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Are şi de ce. E capitala regelui francilor, cel supranumit ”Pater Europae” ca biruitor al saxonilor, pe care i-a convertit la creştinism, schimbând faţa, religia şi valorile Bătrînului Continent. Or, la circa 1200 de ani de-atunci, frumoasa lui urbe, centru rival al Imperului Roman de Răsărit cu capitala la Stambul, se pregăteşte să primească sâmbătă un urmaş răsăritean de vază al acelor saxoni. Pe Klaus Iohannis, preşedintele României.

Pe care nu puţini nemţi, şi mai cu seamă şeful Consiliului de Administraţie al Premiului Carol cel Mare, social-democratul Jürgen Linden, continuă să-l creadă, netulburaţi de ştiri mai noi, ceea ce-l mai considerau în 2020 şi mulţi români: un mare european şi un reprezentant onorabil al valorilor occidentale, asumate de România când a aderat la NATO şi la Uniunea Europeană. Ce minunat ar fi fost să nu i se schimbe comportamentul şi percepţia!

Cine e premiantul clasei

Or, cine şi cum este preşedintele Iohannis cu adevărat a început să iasă la iveală clar, între Carpaţi şi Dunăre, când, din interese meschine, de putere, ”pupila” lui Iohannis, premierul Cîţu, a aruncat România, sub patronaj prezidenţial şi cu susţinerea Cotrocenilor, în crasă antireformă, în uselism şi în criză politică şi guvernamentală. Una, din care ţara, vai, nu e probabil să mai iasă mult timp, nici cu preţul anticipatelor, şi cu atât mai puţin cu preţul îngropării guvernării de centru-dreapta.

Or, profilul "Grivco" al preşedintelui şi aparent strania sa metamorfoză par să fi scăpat dregătorilor occidentali. Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat recent la Bucureşti şi l-a vizitat şi pe Iohannis la Palatul Cotroceni, întărind voluntar sau involuntar echipa executivă care propulsase România într-o amplă criză nu doar politică şi guvernamentală, ci şi de credibilitate. Cu atât mai mult cu cât, la doar câteva zile înaintea vizitei şefei CE, erau scufundate în incorectitudine şi derizoriu alegerile pentru şefia PNL, soldate cu o prea puţin legitimă şi credibilă victorie a lui Florin Cîţu, de vreme ce scrutinul, dixit G4Media, fusese ”marcat de controlul strict al votului: delegaţii şi-au fotografiat buletinele şi au intrat câte doi în cabinele de vot”.

Sala Încoronării în Primăria den Aachen

Sala Încoronării în Primăria den Aachen - locul decernării Premiului Carol cel Mare

Nu mai puţin grav, ba poate chiar mult mai grav, preşedintele României a încălcat flagrant Constituţia propriei sale ţări, care-i cere să nu fie partizan, susţinându-l făţiş, atât la Congresul PNL cât şi înaintea lui, pe candidatul Cîţu, un premier ce ”a încălcat” la rândul său ”legea prin mituirea primarilor PNL”, după cum, între altele, relevă aceeaşi serioasă publicaţie românească.

Ce nu se prea ştie despre Klaus Iohannis

Ştiu oare germanii din Aachen sau de la Berlin ce nota recent fostul ministru român al sănătăţii, Vlad Voiculescu? Lui, premierul, susţinut de preşedinte, i-a respins în lupta pentru salvarea de vieţi ameninţate de Covid "propunerile...de a-i prioritiza pe cei cu adevărat vulnerabili şi de modificare a unei Hotărâri de Guvern...existente...alocările CNCAV (favorizând) centrele închise destinate 'esenţialor' (armată, SRI, STS etc.), dar neaccesibile publicului, inclusiv bătrânilor şi bolnavilor”.

De ce? ”Nu erau bătrânii şi bolnavii pentru domnii Iohannis şi Cîţu o prioritate? Erau mai importanţi 'esenţialii'?" Or, ”94,5% din decese sunt din rândul celor bolnavi (cei cu comorbidităţi), 85,8% din decese sunt din rândul celor bătrâni (persoane peste 60 ani). Iar din totalul celor decedaţi, 92% nu fuseseră vaccinaţi. Am vorbit atunci pe şleau despre nevoia de a îi proteja pe cei mai vulnerabili. dar şi despre nevoia transparenţei alocării vaccinurilor. Şocantă pentru mine atunci a fost liniştea ce s-a aşternut în sală. La fel ca la toate celelalte discuţii cu preşedintele, nimeni dintre cei prezenţi nu a îndrăznit să crâcnească. Răspunsul preşedintelui a venit sec: 'este decizia premierului'", scrie Vlad Voiculescu. Care aminteşte şi ce i s-a întâmplat apoi din voinţa premierului: după ce ”au fost prioritizaţi 'esenţialii', nu bătrânii, nu bolnavii, iar...Ministerul Sănătăţii a devoalat dimensiunea problemei publicând datele privind alocarea vaccinurilor, a trimis Corpul de Control şi cei deranjaţi au orchestrat o campanie media de defăimare împotriva echipei mele”.

Unde pui că protejatul preşedintelui a dat, colac peste pupăză, semne repetate că desconsideră nu numai viaţa românilor şi propriul său partid, făcut zob, precum şi Constituţia, ci şi prerogativele parlamentare, motive suficiente pentru ca să nu mai fie de mirare că, în România, observatori sobri, dotaţi cu experienţă şi sagacitate, au început să evoce suspendarea lui Iohannis.

”Obsesia preşedintelui de a-l menţine pe Cîţu premier dovedeşte că nu pricepe regulile de bază ale democraţiei. În acest caz, faptul că guvernul este sub controlul parlamentului, nu al preşedintelui. Iar parlamentul e suveran în deciziile sale, inclusiv în aceea de a-l suspenda pe preşedinte”, după cum notează, în Adevărul, Ştefan Vlaston. Care-şi explică ”obsesia lui Iohannis de a-l păstra pe Cîţu premier” reliefând că cel din urmă ”e singura persoană obedientă total preşedintelui...care nu distinge ce este corect şi ce nu în deciziile lui Iohannis. Pleacă de la premiza ca Iohannis e Mesia...”

Metamorfoza prezidenţială şi perplexitatea Germaniei şi Europei

Cîţu ca Cîţu. Dar Germania? Cu un astfel de preşedinte se afişează şefa creştin-democrată a Comisiei Europene? Tocmai lui i se decernează sâmbătă, spre stupoarea multor români care-şi doresc reforma şi succesul luptei anticorupţie, prestigiosul Premiul Carol cel Mare, o distincţie recompensând aderenţa la valori europene primită de personalităţi de incontestabilă valoare, ca Winston Churchill? Nu, serios? E uimitoare metamorfoza lui Klaus Iohannis? Pe mulţi îi uluieşte.

E poate însă explicabilă, ştiută fiind simpatia uriaşă de care preşedintele României se bucură de multă vreme mai ales în ţările de expresie germană. O atare popularitate impulsionează irepresibil la cei prin natură admirativi faţă de ei înşişi fala, vanitatea, semeţia, hybrisul, trufia.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis este laureatul Premiului Carol cel Mare 2020/2021

Apoi, în 2020, când s-a hotărât ca liderul de la Bucureşti, Iohannis, să-i urmeze lui António Guterres, laureatul Premiului Carol cel Mare al oraşului Aachen din 2019, şeful statului român părea un lider de cu totul altă factură, iar România părea pe cale să se dezbare fie şi ”pas cu pas”, dar eficient, de cleptocraţia sugrumând-o de multe decenii.

Rătăciri şi interese germane

Apoi, e-adevărat că se mai îmbolnăvesc şi românii, când tuşeşte Germania, aşa cum se molipsesc şi alţi esteuropeni, ca să-l parafrazez pe Minulescu elaborînd pe tema războiului ruso-nipon: ”la Paris, toata lumea tuseste parcă la fel. Pe masură ce ziarele anunţă noi victorii japoneze, gripa franco-rusă face tot mai multe ravagii”. Uneori, răsăritenii se pot contamina grav, ca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Şi da, Germania postelectorală e ocupată cu ea însăşi. E năucită de America lui Biden şi de retragerea ei catastrofală din Afganistan. Apoi, e copleşită de grija negocierilor pentru formarea viitoarei coaliţii la Berlin, de inflaţia galopantă, viguros stimulată de preţul triplat al gazului, ca şi de furia Rusiei, care o şantajează energetic, spre a obţine undă verde pentru gazoductul Nord Stream II.

Germania are, deci, prea puţin timp să asimileze ştirile din alte ţări, mai îndepărtate. În plus, şi României i se potriveşte în oarecare măsură faimoasa definiţie dată Rusiei de Winston Churchill, incapabil "să prevadă acţiunile Rusiei", care e "o ghicitoare învăluită în misterul din interiorul unei enigme". Dar, mai spunea el, "ar putea exista o cheie, care e interesul naţional rusesc. Or, nu poate fi în interesul securităţii ruse ca Germania să se implanteze pe malurile Mării Negre..."

Inversând ce e de inversat, e firesc să se afirme, că nu prea poate fi în interesul naţional al Germaniei să uite că e primus inter pares în Europa; că nu mai trăim în epoci feudale; că s-a ivit la orizont societatea informaţională, în stare să-i faciliteze vestului înţelegerea misteriosului spaţiu dintre Carpaţi şi Dunăre; şi că e şi mai puţin în interesul ei naţional să-şi discrediteze imaginea, mizând la Bucureşti pe un ins, fie el şi preşedinte, pentru care nu atât valorile naţionale şi europene, cât mai degrabă valorile Grivco par, până în pânzele albe, să aibă prioritate absolută.

Petre M. Iancu - Deutsche Welle

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

No Mercy
1.10.2021, 17:18:47

Si inca o chetie.. Relativ recent Jegannis a dezvelit cu mare pompa, in orasul pe care l-a jefuit pana s-a pricopsit cu 17 dosare penale, statuia lui Samuel von Brukenthal, salivand de admiratie atunci cand ii lauda ”iluminismul”. Guristii din mass media iohannist-neosecuristica, i-au tinut isonul ”Sefuliui” si au ridicat si ei osanale scabroase atat baronului cat , ”Farului cu cap de neamț” de la Cotroceni”. Doar ca, politruci si cozi de topor fiind , ”Farul cu cap de neamț” de la Cotroceni si guristii lui din mass media auuitat sa ne spuna despre ”iluminsmul” cu care baronul respectiv, guvernator al Transilvaniei între 1777-1787, un escroc imobiliar care si-a facut averea jefuindu-i pe romani (la fel ca si Iohannis), a reprimat răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan. Fiind la fel de ”iluminat” ca si Iohannis, ii trata pe românii ca pe vite pentru muncă. De aia nici n-a tresarit cand a ordonat asasinarea celor 3 conducatori ai rascoalei prin tragere pe roată, ”metoda” pe care numai un psihopat ca el putea sa o ordone, pentru ca nicăieri in imperiul austo-ungar nu se utiliza ”metoda” asta de un sadism schizofrenic propriu doar degeneratilor sadea cu certe probleme la mansarda. Pana si nobililor din propria-i gasca , dar mai ales celor de la curtea imperiala , si chiar Imparatului, le-a fost ..jena cu un asemenea criminal psihopat pe post de guvernator, al Transilvaniei, fapt pentru care i s-a impus sa demisioneze..!

-5 (13 voturi)
No Mercy
1.10.2021, 17:22:03

Iohannis si Cîțu, constienti ca se fac vinovati DIRECT de faptul ca deciziile lor politicianist-jigodist-neosecuristice au bagat tara in haos, in criza sanitar-medicala, in criza politico-economico-sociala, in indatorare excesiva, in inflatie galopanta, in saracie si, acusi ..acusi, in faliment, blufeaza si promit panicati in stanga si dreapta, ca niste bolsevici tupeisti, tot felul de cresteri salariale , măriri de pensii, ajutoare financiare si alte ”beneficii” complet demagogice. In plus, dupa ce au distrus Educatia si Invatamantul copiilor, acum au ajuns sa le riste si sanatatea, pentru ”a da bine ” in ochii unor parinti si sindicate, dar mai ales din dorinta a ”se scoate” cat de cat din postura de RESPONSABILI PRINCIPALI ai dezastrului pe care ”partidul meu” si ”guvernul meu”, cu sprijinul popularilor germani ai lui Merkel, l-au produs Romaniei si romanilor, invrajbindu-i, jefuindu-i, mintindu-i, manipulandu-i, tradandu-i, saracindu-i si ostacizandu-i sub pretextul ”luptei cu pandemia”. ”Lupta cu pandemia” ale care-i cifre masluite din interes politic si masuri gresite sau tardive ”impuse” de calculele politicianiste mizerabile ale aripei peneliste iohannist-cțîulist-neosecuristice, au ucis cu buna stiinta. Poate credeti ca au niscaiva remuscari, sau ca ar dori sa repare cate ceva..? Da de unde..! Escrocii, politrucii si cozile de topor penale nu au niciodata, nici un fel de scrupule. Asa se si explica de ce de-alde Iohannis, Cîțu si sefii serviciilor care i-au plantat in functii prin manipuare a opiniei publice si fraudare morala sau chiar materiala(fizice) a alegerilor, fac calcule mizerabile in continuare si planuiesc ”sa forteze”si pe mai departe Constitutia, in ideea de a-l mentine pe Cîtu premier interimar al unui ”guvern al meu” pana la viitoarele alegeri parlamentare la termen (2024), pentru ca Iohannis, sefii serviciilor si guvernul condus de catre Cîțu ”Interimaru” sa le poate frauda pe indelete din postura de ”organizatori de drept” (guvernul in exercitiu organizeaza alegerile).

-6 (10 voturi)
No Mercy
1.10.2021, 18:25:18

Hi..hi..hi..! Trolii celui mai penal si mai coada de topor politruc al Romaniei, gunoaie parazite si platite din bani publici sifonati de catre mafiotii propagandei iohannist-cîțulist-neosecuritice, se dau de ceasul mortii zi si noapte si ora de ora sa ma caute si ma gaseasca, pentru a ma ”decredibiliza” cu dislike-uri date cu ”personaliatatile lor multipile” primite de la ”Centru” odata cu eugeniile, pungile de seminte si jegul de laptop cumparat la mana a 7-a. Eu fiind de ani buni ”inamicul nr. 1” de pe net al mafiotilor, derbedeilor, cozilor de topor si gunoaielor mai mari din politica, pe care acesti troli ii slugaresc pe net. Fara indoiala se simt striviti de adevarurile rostite de mine despre ei si stapanii lor, de aceea se si perpelesc in halul asta. Insa asta e si va mai fi soarta lor cat vor mai trai: sa fie striviti, oriunde, oricand. Si sa suporte in tacere, pentru ca deja au invatat lectia de la Immanuel Kant: "Nu te plange ca esti strivit, daca ai ales sa fii vierme!”

-12 (14 voturi)
No Mercy
1.10.2021, 21:16:12

”Rolul Preşedintelui Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naționale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. (Articolul 80 – Constituţia României) Iohanis n-a facut nimic din toate astea. Practic, Iohannis n-a fost nici macar o secunda presedintele romanilor, ci doar un biet agent electoral al mafiei liberalo-neosecuristice, marioneta a birocratilor corupti din staff-ul de la Bruxelles si a gruparilor politico-financiare globalist-liberal-progresiste anti-romanesti si anti-nationale, al caror ”braț politic” in România e gruparea eminamente infractionala (asa cum o demonstreaza si ultimul raport al Curtii de Conturi a Romaniei), care-si zice ”PNL”..! Toti cei cu IQ..decent si-au dat seama ca Iohannis e doar o marioneta tradatoare a intereselor nationale, o ”dronă” careia ii fac traseul cei care o telecomanda, cei care au plantat-o in functie si ii fac agenda, ii scriu fițuicile, ii intorc cheița si-l trimit din cand cand pe sticla sa recite mecanic si cu intonatia unui robot telefonic defazat cea ce i se spune, mai bine zis ceea ce i se ..impune..! O nulitate politica si de caracter ambalata in ”sclipiciul” unui deșănșat cult al personalitatii bazat pe invocarea propagandistica a unor merite si virtuti pe care nu le-a avut niciodata, un fanfaron pus intr-o functie in care face doar figuratia pentru care a fost ”dresat”, el fiind..caricatural de incompetent pentru ea, si, mai ales, total lipsit de patriotismul, capacitatea cognitivă si suveranitatea pe care o astfel de functie o reclama..! O ”rîmă” cu nimic mai breaza intelectual, moral sau educational decat trolii propagandei lui..!

-11 (15 voturi)
herr v.6.01
1.10.2021, 21:09:44

Un text in nota obisnuita. Cum sa-l premieze sasii pe un sas?

-11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările