La fiecare 20 de minute, un şofer din Bucureşti este amendat pentru folosirea telefonului la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Siguranţa Auto a lansat campania „Sfinţii Neocrotitori ai Smartphone-Condusului“, pentru a atrage atenţia că icoanele de maşină nu îi protejează pe şoferi de pericolele folosirii telefonului când conduc.

Membrii asocialţiei au împărţit joi peste 9.000 de flyere care seamănă cu iconiţele de maşină cu ilustraţiile Sfinţilor Neocrotitori ai Smartphone-Condusului într-o intersecţie aglomerată din zona Dimitrie Cantemir, din Capitală. Prin această iniţiativă, voluntarii au dorit să atragă atenţia că icoanele îi protejează doar cât timp sunt responsabili la volan.

Potrivit statisticilor, între 25% şi 30% din populaţia lumii utilizează telefonul mobil la volan, fenomen care provoacă anual sute de mii de accidente rutiere grave, soldate cu decese sau dizabilităţi. 

image

În 2015, în Europa, s-au înregistrat 26.000 de morţi şi 135.000 de răniţi grav, iar în România, s-au înregistrat, anul trecut, 9.380 de accidente, soldate cu 1.893 de decese şi 9.056 de răniţi grav.

Potrivit Poliţiei Rutiere, la fiecare 20 de minute, un şofer din Bucureşti este amendat pentru folosirea telefonului în timp ce conduce.

Folosirea telefonului la volan, chiar şi cu hands-free sau head-up display, determină o scădere a reflexelor şoferilor cu 30% faţă de situaţia din trafic. Astfel, în cele 3-5 secunde în care sunt mai atenţi la ecranul smartphone-ului decât la trafic, şoferii parcurg, la o viteză de 50 km/h, 42 de metri în orb. Eroarea umană este responsabilă de 90% dintre accientele auto, la nivel mondial, arată statisticile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite