La ce dată va judeca Curtea de Apel Bucureşti procesul privind prelungirea mandatului generalului Ciucă la Statul Major al Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
investire nicolae ciuca iohannis ponta oprea dusa foto marian ilieascu

MApN a cerut în instanţă anularea decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării a fost prelungit, primul termen fiind stabilit în data de 29 ianuarie. Summary

MApN a înregistrat în 11 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti, acţiunea având ca obiect "anulare act administrativ +suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018", pârâţi fiind preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială.

Ministerul Apărării naţionale a transmis săptămâna trecută o plângere prealabilă către Preşedinţie prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, urmând ca, dacă Preşedinţia nu anulează decretul, să-l atace şi în contencios.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 28 decembrie anul trecut, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp, el precizând că propunerea de numire pe această funcţie a generalului Dumitru Scarlat, făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.

În aceeaşi zi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării, susţinând că decretul anunţat de şeful statului nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Decretul preşedintelui Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a fost publicat, pe 29 decembrie 2018, în Monitorul Oficial. Acesta nu a fost contrasemnat de către premierul Dăncilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite