La ceva zile după cutremur, Primăria Capitalei îşi propune să achiziţioneze 50 de senzori seismici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti îşi propune să achiziţioneze 50 de senzori seismici performanţi, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că banii sunt redistribuiţi de la proiectul de consolidarea a clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul.

“Nu se taie de la niciun capitol, nu se taie aşa cum greşit s-a afirmat de la Consolidări, pentru a se da bani la alte capitole. E vorba despre o redistribuite în cadrul creditelor din interiorul execuţiei bugetare între instituţii. Concret, pentru că s-a spus fals că se taie bani de la Consolidări, după trei zile de la cutremur. Nu este adevărat. Este vorba despre o sumă care nu poate fi cheltuită până la sfârşitul anului pentru că proprietarii nu ne dau acceptul să intrăm cu angajaţii noştri de la Compania de consolidări să realizăm consolidarea”, a spus, marţi, primarul general al Capitalei, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, citat de Mediafax.

Gabriela Firea susţine că patru proprietari nu şi-au exprimat acordul pentru consolidarea clădirilor.

“Atunci ori ţinem banii blocaţi, pentru că nu putem să-i dăm, mai avem patru proprietari care nu şi-au dat acordul în scris, sau să facem ceva util, să achiziţionăm 50 de senzori seismici ETNA, cei mai performanţi la acest moment. Am primit deja aprobare de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului”, a mai spus Gabriela Firea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite