articolul anterior articolul urmator

Legile fiscale şi excursiile la Doha ale d-lui Dragnea

8
20 Apr 2017 12:01:11
Mircea Morariu

8 Comentarii

dorin valeriu domuta
20.04.2017, 12:16:56

Interesant ca presa discuta preponderent despre impozite si legi care se vor aplica (daca...) la anul, mai putin despre cele avute in vedere anul asta. Economistii au socotit de cati bani are nevoie guvernul ca sa-si aplice "Programul"dar guvernantii amana sa ne explice de unde-i vor lua. O fi vre-un plan secret de care n-avem voie sa stim ? Un lucru mi se pare clar : Olguta nu stie ! Mimica, fastaceala, vorbe-n doi peri, totul pare sa-mi sustina afirmatia !

+3 (3 voturi)
Sertorius
20.04.2017, 14:03:30

Impresia mea e că nimeni nu știe nimic, toate „inițiativele” astea aducând a bâlbe guvernamentale cu acte-n regulă. Guvernarea are niște butoane f. sensibile, nimeni n-a reușit vreodată un progres sustenabil trăgând în halul ăsta de toate pârghiile guvernamentale. Probabil că, într-un târziu pe care-l estimez a se petrece în maximum 2 luni, epoca „marilor inițiative” va apune brusc, iar locul ei va fi luat de etapa „amânărilor sine die” și a reintroducerii de taxe și de impozite de tot soiul, în încercarea disperată de a ieși cu bugetul pe linia de plutire.

+3 (3 voturi)
Laurenţiu Faighel
20.04.2017, 15:09:50

Nu mă laud, da' io nu m-am lăsat păcăliţi de promisiunile care mai de care mai fantasmagorice ale actualei puteri. E o chestie de bun simţ să intuieşti bulucul de noi biruri care ni se vor impune. Da' ce contează, psd şi alde au majoritatea parlamentară iar dracnea ne asigură că o să curgă lapte şi miere pentru tot românu'.

+1 (1 vot)
miron miron
20.04.2017, 16:38:31

Dupa anii 90 am trecut la economia de piată. Prima mare companie a fost Caritasul, patron fiind Stoica sprijinit de primarul Funar . Au carat moldovenii si oltenii banii cu sacul la Cluj. Acum parca ceva s-a inversat, cel care a facut Caritasul e olteanul Dragnea, secondat de sociologa Olguta Vasilescu, parca ceva neam pe linie de partid cu Funar. A urmat FNI lui Sorin Ovidiu, Vantu fiind secundat de contabila M Vlas. Daca Stoica si SOV au dat romanilor o teapa partiala, Dranea cel plecat la Doha, cu Legea salarizarii unitare, ne va da o țeapa natională. Evident, unii ceva banii vor primi, insa noi celalti doar vom plati....

+2 (2 voturi)
Mircea B.
20.04.2017, 17:00:20

Chestiune e mai perversa decat pare, in sensul ca distractia maxima va fi acum, iar durerea de cap va fi mai tarziu. Dar va fi, si inca rea de tot. Sa ne uitam la formula PIB-ului : PIB = Consum privat + Consumul statului + Investitii + Exporturi – Importuri Balanta Export-import (ultimii doi termeni) e clar negativa. De regula vreo 6-8 mld de euro. Consumul privat (primul termen) - are o crestere naturala. Fata de anul trecut nu cred ca va fi mai mare cu mai mult de 1-2%. Ce mai ramane? Consumul statului ( asta e formula, consuma statul mult, cresterea cica este mare !!) si investitiile. Investitiile sunt reduse la minimum (daca se mai atrag ceva fonduri europene - pana acum avem zero ! se ma carpeste cate o ulita), deoarece nu aduc voturi. Fraierii fac investitii, desteptii se gandesc la ..popor ! Si revenim la termenul doi al formulei - CONSUMUL STATULUI, cu salariile bugetare la loc de frunte! Asta este pedala PSD-ului, consumul statului. Cu cat e mai mare, cu atat PIB-ul e mai mare ! (repet, asta e formula!) Indoielile unora ca nu vom avea cresterea PIB-ului cea prognozata, ca nu vor fi mariri de salarii, vor fi spulberate ! Ne fac importurile o gaura de 6 miliarde de euro? Nu-i bai, marim salariile bugetarilor cu 20 miliarde de euro si formula ne salveaza ! Zic unii sceptici ca nu vom avea crestere de 5,2% anul asta?! Dragnea isi rade in mustata , pe buna dreptate. Vom avea probabil 6%, tigrul Europei ( chiar acum ne comunica Grindeanu ca pe primul trimestru avem crestere de ...de..7,2% !) Frumos , nu ? Ce nu se spune? Care e secretul? Cum face Dragnea maririle astea faraonice de cheltuieli bugetare care plac poporului, iar cifrele ii fac sa amuteasca pe marii "analisti"? Simplu. Din ...imprumuturi! 2 miliarde de euro am luat imprumut doar in primul trimestru (asta de obicei se uita a se comunica). Daca vrem sa marim salariile de la 1 iulie, mai tragem un imprumut de 10 miliarde de euro! Ne trebuie crestere de 6%, sa dea bine si sa inchidem gura FMI, UE? Perfect, mai merge o dusca de 10 miliarde, ca... ne ies toate bine, nu ne strica formula, iar de platit...eee, avem termen de 20 de ani ! Investitii zero. Imprumuturi faraonice. Salarii bugetare ca in Germania, crestere PIB miraculoasa. Durerea de cap ?! E ... prorogata! :) Remediu? Eu nu prea vad. Din interior , nicio sansa, poporul nu se poate opri din clefăit. O sansa ar fi ca marii finantatori externi sa opreasca sinuciderea asta in direct si sa inchida robinetele finantarii. Sau poate exista alt plan, nu stiu.

+1 (1 vot)