Legist „Mina Minovici“, despre cazul Caracal: „Probele ADN vor fi desigilate luni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Institutul MIna Minovici au ajuns mai multe colete cu probe colectate în urma anchetei de la Caracal
La Institutul MIna Minovici au ajuns mai multe colete cu probe colectate în urma anchetei de la Caracal

Mai multe colete sigilate conţinând probe strânse în urma anchetei desfăşurate în cazul presupusei crime de la Caracal au ajuns la Institutul „Mina Minovici“, iar conţinutul lor va fi analizat luni, potrivit unor surse din cadrul Institutlui Naţional de Medicină Legală

„Aceste probe se află în custodia noastră“, au declarat surse din Institut pentru Adevărul. „Nu ştim dacă toate probele au fost aduse la noi la Institut sau doar o parte. Ieri (sâmbătă, n. r.), am primit mai multe colete sigilate, urmând a fi desigilate luni, în prezenţa organelor de justiţie“, potrivit aceloraşi surse.

Conform acestora, după desigilarea coletelor, două vor fi analizele pe care medicii legişti le vor efectua. Prima este analiza ADN pe tot ce există în acele colete şi a doua este un examen de expertiză antropologică pentru a stabili dacă fragmentele osoase - în caz că există în colete – sunt umane sau nu, ce vârstă ar putea avea victima etc.

În presă au apărut mai multe informaţii potrivit cărora legiştii au efectuat analize ADN care au confirmat suspiciunea anchetatorilor şi anume că oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om şi că firele de păr, hainele şi bijuteriile găsite în maşina presupusului criminal sunt ale Alexandrei Măceşanu.

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, 24 iulie, iar joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit identificarea unei adrese exacte, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Cu patru luni mai devreme, o altă tânără a fost dată dispărută, Mihaela Luiza Melencu de 18 ani, bunicul ei fiind anunţat printr-un telefon că va pleca în Elveţia şi că nu vrea să se mai întoarcă.

Un telefon asemănător a primit şi mama Alexandrei, a doua zi după dispariţia fetei sale, un bărbat spunându-i că va pleca cu ea în Belgia şi că este iubitul tinerei.

Gheorghe Dincă, zis Popicu, a fost arestat sâmbătă, 27 iulie, pentru 30 de zile, şi este acuzat de viol, sechestrare şi trafic de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite