Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Licitaţia pentru camioanele de 3,4 miliarde de lei ale Armatei Române, anulată de instanţă

10
14 Jan 2019 20:07:45
Autor: Valentin Bolocan

Licitaţia pentru camioanele Armatei Române a fost  anulată de instanţă. Asta după ce unul dintre participanţii la uriaşa licitaţie pentru camioanele Ministerului Apărării Naţionale (MApN), consorţiul format din Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie prin care cere anularea şi repetarea procedurii în acest program major de înzestrare, cu o valoare estimată la 3,4 miliarde de lei.

Printre motivele invocate de Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL se află şi o clarificare a caietului de sarcini făcută de MApN după începerea procedurii, clarificare care ar „favoriza vădit Iveco”. La această licitaţie au fost validaţi doi producători de astfel de maşini de uz militar. Este vorba de Iveco Defence şi de consorţiul  Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL. 

Această ultimă companie este unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România şi a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei României.

Cu ceva timp în urmă, Armata Română a mai achiziţionat 173 de autocamioane militare de la IVECO Defence Vehicles, pentru circa 128 de milioane de lei. Licitaţia a fost lansată în august 2017, iar câştigătorul a fost anunţat la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an. Numai că încheierea tranzacţiei pentru livrarea camioanelor fusese anunţată de responsabilii IVECO Defence Vehicles, pe propriul site încă din  21 decembrie 2017, cu peste o lună înainte de anunţarea oficială a câştigătorului.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Sorin Barbul
14.01.2019, 20:14:56

La noi românii fără aranjamente (de obicei pe șpăgi grase), miș-mașuri și șmecherii nu se poate

+1 (1 vot)
Puscas Marin
14.01.2019, 21:18:35

Caietul de sarcini se face "cum trebuie" pentru "cine trebuie" si comisionul merge "cum trebuie" la omul caruia "ii trebuie"!!!!

+3 (3 voturi)
Puscas Marin
14.01.2019, 21:20:28

Evident ca Ciolanis, turistul de Trei Coceni si navetist de Valea Oltului, o sa ne lamureasca inca o data ca gogosarul oltenesc Ciuca este un mare si inegalabil profesionist!!!

-1 (1 vot)
Nicu_4
14.01.2019, 20:20:05

oare cine face caietul de sarcini probabil un specialist cum ar fi seful directiei achizitii de la M,A.N. .parchetul militar unde e

+3 (3 voturi)
mar
14.01.2019, 21:46:58

Corupția ucide, a ucis și va ucide. În China corupția e pedepsită cu pedeapsa capitală. Corupția distruge România și viitorul nostru. Acesta pare un caz de corupție

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările