Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a fost condamnat definitiv pentru nepotism

2
23 Feb 2016 12:49:58
Autor: Ionel Stoica
Marian Neacsu
Marian Neacsu

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Marian Neacşu este chestor în camera Deputaţilor, şi a  deţinut funcţia de vicepreşedinte al instituţiei după ce Viorel Hrebenciuc a demisionat. Marian Neacşu este secretar general al PSD şi şef al grupului PSD din Camera Deputaţilor. El este unul dintre apropiaţii actualului lider PSD, Liviu Dragnea.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a admis apelul declarat de Parchetul General şi l-a condamnat pe Marian Neacşu la şase luni închisoare cu suspendare, după ce acesta primise la instanţa de fond, în februarie 2015, o amendă penală de 2.000 de lei. 

Instanţa a stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

Acuzaţiile procurorilor

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Neacşu Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese", se arată într-un comunicat din decembrie 2013, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit rechizitoriului, Marian Neacşu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 - decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta. Dosarul este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acuzaţiile ANI

Potrivit inspectorilor ANI, care au sesizat PG, Marian Neacşu (deputat PSD) a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, doamna Cristina Monica Neacşu, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu data de 01.07.2009 - prezent, de către fiica lui Marian Neacşu, Cristina Monica Neacşu, a fost de 16.642 Lei (aproximativ 3.962 Euro).
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mandrean Paul
23.02.2016, 14:32:29

Condamnat, amendat, dar "albit" de legile LOR. Oricum, pe durata termenului de incercare, Nea Caisa asta nu este supus niciunei masuri de supraveghere. Daca sta cuminte, ramane si cu banii si cu imaginea nepatata !

Laurenţiu Faighel
23.02.2016, 14:50:26

Desigur, tot Băsescu e de vină!

Modifică Setările