Liderul PNL Vasile Blaga, audiat la DNA într-un dosar legat de un accident uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, a fost luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). La ieşire, el a precizat că a fost audiat în calitate de martor într-un dosar penal legat de un accident uşor ce a avut loc la începutul lunii.

Vasile Blaga a ajuns la DNA cu puţin înainte de ora 9.00, declarând în faţa jurnaliştilor că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar înregistrat în cursul acestui an pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, arată Digi24.

După mai puţin de jumătate de oră, liderul PNL a ieşit din DNA, precizând că a fost chemat pentru a da o serie de verificări n legătură cu un accident uşor în care a fost implicată maşina sa, în urmă cu două săptămâni.

Concret, Blaga era pleca din ţară la momentul respectiv şi ar fi rugat un prieten de familie, pe chestorul de poliţie Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, să mai pornească maşina pentru a nu întâmpina probleme tehnice.

Nu este prima dată când liderul PNL ajunge în vaţa procurorilor anticorupţie în calitate de martor. Ultima dată acesta a dat declaraţii pe 14 aprilie în dosaorul „ANRP”.

„Tema discuţiilor a fost legată de cum s-au făcut numirile la ANRP. Nu am fost implicat deloc în ceea ce priveşte această instituţie, ANRP, în numirea membrilor ei, Ministerul de Interne având atribuţiuni aici dar, prin lege, sunt oameni desemnaţi de minister. Atunci, este la latitudinea ministrului să propună persoana care să facă parte din respectiva instituţie. Eu am propus un secretar de stat”,  declara Vasile Blaga după audieri.

Pe 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. 

Blaga declara, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor că nu are cunoştinţă de „nicio spronsorizare de 3 milioane de euro sau de dolari” de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi că astfel de lucruri nu s-au discutat niciodată în prezenţa sa.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finanţare a partidului în campanie, Oltean a arătat: „Numai doamna Udrea poate să vă răspundă, eu nu am cum să vă răspund... Aşa erau finanţate campaniile... Nu am informaţii. Doar cei ce au afirmat vă pot spune”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite