Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, marcată prin panouri de avertizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii construcţiilor vor fi obligaţi, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, să amplaseze, deasupra intrărilor în clădiri, panouri de înştiinţare despre lipsa autorizaţiei. Aşa arată o propunere legislativă adoptată tacit de Senat, prin care se doreşte completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Concret, nota privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare, la data de 24 octombrie, a fost citită în plen de senatorul Claudiu Manda, preşedinte de şedinţă, informează digi24.ro. 

Sursa citată arată că propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PMP şi care prevede că, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective.

„Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu” este mesajul care va fi tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, pe panourile de înştiinţare. 

Proiectul primise din partea Comisiei de administraţie din Senat raport de respingere, dar acesta nu este luat în considerare pentru că plenul nu a votat actul normativ până pe 24 octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite