Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Cipru a intrat în „zona roşie”, Spania a trecut în „zona galbenă”

1
9 Jul 2021 09:25:13
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat vineri, 8 iulie 2021, Hotărârea numărul 45 privind actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic.

Cea mai importantă modificare este scoaterea Spaniei de pe lista verde şi includerea pe cea galbenă.

De asemenea, în zona roşie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice.

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite. 

 Încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

Încadrarea din zona roşie în zona verde sau galbenă, precum şi încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
 

Lista statelor cu risc epidemiologic la 8 iulie 2021

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Davide Isa revine
9.07.2021, 10:47:26

Un jurnalist cinstit si impartial ar fi intrebat de ce tarile din zona verde mai au restrictii... Nu este cazul acestui "jurnalist" , in fapt un anonim propagandist notoriu, care-si ascunde activitatea "jurnalistica" din profil.

-3 (5 voturi)
Modifică Setările