VIDEO „Pentru Justiţie şi Democraţie”: Aproximativ 1.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pentru Justiţie şi Democraţie - vă oprim din nou” - aproape 1.000 de persoane protestează duminică în Piaţa Victoriei. Oamenii îşi manifestă nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă pentru legile Justiţiei adoptată, luni, de Guvernul Dăncilă.

UPDATE 19.30: Aproximativ 1.000 de oameni sunt Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului, care-şi scandează nemulţumirile din ultimul an şi jumătate şi critica recenta ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legilor Justiţiei, care aduce schimbări ce pun în pericol continuarea luptei anticorupţie.

UPDATE 19.00: Cântăreţul Tudor Chrilă i-a îndemnat pe oameni, printr-o postare pe Facebook, să participe la protestul din aceatsă seară.

„Există tendinţa de a minimaliza importanţa protestelor. La ce sunt bune protestele că nu s-a schimbat nimic? La ce e bun ieşitul în strada că ăştia tot nu pleacă. Cred că problema se pune greşit. Ce am fi avut fără proteste? Păi, simplu, o ţară confiscată mult mai repede şi aproape în totalitate. O ţară în care ei şi-ar fi trecut modificările legislative în linişte. Fără să-i arate nimeni cu degetul. Ori faptul că au fost proteste i-a făcut să se grăbească, să facă mişcări greşite, să manipuleze grosolan pentru că s-au grăbit sub presiunea publică. Şi asta i-a făcut să facă greşeli. Greşeli pe care lumea le VEDE. Protestele au făcut ceea ce trebuie să facă orice protest. Au expus nişte şarlatani care nu s-au ţinut de cuvânt nici măcar faţă de electoratul lor. Le-au arătat că nu suntem proşti şi că îi vedem. Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se plătesc din împrumuturi, adică din bani pe care nu îi au şi pe care îi vor plăti până şi nepoţii pensionarilor de azi. Au spus Comisiei Europene că vor îngheţa salariile în 2019. Deci tot ce au oferit ca să cumpere bunăvoinţa unui popor fără educaţie financiară se va face apă. Şi atunci vom vedea rahatul în marea lui splendoare. Şi poate atunci vom începe să nu mai votăm hoţi. La aceste concluzii dacă se va ajunge va fi şi pentru faptul că s-a protestat. Oricât de puţini am fi, oricând“, a scris Chirilă.

Câteva sute de persoane protestează duminică seara în faţa clădirii guvernului, scandând "Justiţie, nu corupţie", "Demisia" şi "PSD ciuma roşie".

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei arborează steaguri ale României, UE, SUA, dar şi cu #rezist şi suflă în vuvuzele sau în fluiere.

În primele rânduri ale manifestanţilor a fost adus un butoi de fier pe care este lipită fotografia premierului Viorica Dăncilă iar unii protestatari lovesc butoiul cu ciocane.

Traficul nu a fost oprit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite