Livia Stanciu i-a răspuns lui Traian Băsescu: „Nu mă las intimidată de acest tip de declaraţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Stanciu acuză atacuri la adresa justiţiei FOTO Adevărul
Livia Stanciu acuză atacuri la adresa justiţiei FOTO Adevărul

Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, i-a dat o replică fostului preşedinte Traian Băsescu, care afirmase că ”Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”.

Întrebată cum comentează ultimele afirmaţii ale lui Traian Băsescu, Livia Stanciu a declarat, marţi, că în ultima perioadă au loc atacuri extrem de dure, nejustificate, la adresa magistraţilor, ceea ce descalifică România şi o face să piardă din credibilitate în faţa ţărilor europene.

„Nu înţeleg logica acestui tip de discurs. Am reţineri pentru că în mai multe rânduri am văzut în presă prezentate trunchiat afirmaţii scoase din context. (...) Nu m-a sunat preşedintele statului în perioada anterioară, nu înţeleg de ce ar trebui să mă sune acum. Am admirat poziţia preşedintelui din acea perioadă când reacţiile pe care le-a avut vizavi de sistemul judiciar le-am apreciat ca fiind corecte, de cele mai multe ori, în reacţiile faţă de judecători şi instanţa supremă au fost reacţii compatibile cu activitatea desfăşurată de judecători. Nu mă las intimidată de reacţii ale politicienilor vizavi de activitatea judecătorului Livia Stanciu”, a spus şefa Curţii Supreme.

Traian Băsescu, atac la şefii justiţiei şi ai SRI

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu „din silă”, pentru că „sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că „vor să mai rămână cinci mandate”.

Fostul preşedinte a mărturisit că a sunat, totuşi, la cabinetul Codruţei Kovesi, la acea vreme procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota”, a spus Băsescu, povestind că „trebuia să îşi prelungească autorizaţia de port-armă, şi de la Poliţie a venit că preşedintele are un dosar penal, celebrul dosar Flota, care rămăsese la Constanţa”.


Citeşte şi:

De ce i-a sunat Traian Băsescu pe Laura Codruţa Kovesi şi pe Florian Coldea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o reacţie ciudată faţă de anchetele DNA: i-a pus la zid, dintr-un foc, pe Laura Codruţa Kovesi (şefa DNA), Florian Coldea (adjunctul SRI) şi Livia Stanciu (preşedintele Curţii Supreme). Practic, Traian Băsescu a devoalat un anti-Traian Băsescu. Fostul şef al statului a mai domolit tonul agresiv cu câteva anecdote.

Traian Băsescu: Putin va ajunge la gurile Dunării. Occidentul a ratat ocazia să-l oprească. Dacă preţul ţiţeiului nu scădea, acum era la Odessa

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, la B1 TV, despre relaţia României cu Republica Moldova, despre parcursul european al moldovenilor, dar şi despre justiţia din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite