Liviu Dragnea, după ce a fost audiat la DNA în dosarul în care este cercetată şi fosta lui soţie: „Am toate şansele să rămân liber până la parlamentare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea este audiat la DNA FOTO Inquam/ Liviu Florin Albei
Liviu Dragnea este audiat la DNA FOTO Inquam/ Liviu Florin Albei

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. În acest caz este cercetată şi fosta soţie a deputatului, Bombonica Prodana. La plecare, Dragnea a spus că nu a fost pus sub acuzare pentru noi fapte, astfel că are toate şansele să rămână liber până la alegerile parlamentare.

UPDATE Dragnea le-a spus jurnaliştilor că ultimii ani au fost grei pentru el şi familia sa, pentru că a trebuit să plătească pentru un referendum care l-a ţinut în continuare în funcţie pe Traian Băsescu.

Dragnea a mai spus că nu crede că dosarul de la DNA îi va crea probleme, după condamnarea primită în dosarul „Referendumul”.

„Am înţeles că nu, de la condamnare încoace, dacă mai fac vreo crimă de genul acesta, dar s-a depăşit nivelul de teamă. Până la urmă, după atâţia ani, au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut în continuare pe Băsescu acolo, s-au depăşit toate astea. Până la urmă noi mergem înainte. Eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi într-un ritm foarte alert, pentru că vreau să câştigăm alegerile”, a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea, citat la DNA în dosarul fostei sale soţii

Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA cu puţin înainte de ora 10.00, însă a refuzat să dea declaraţii în faţa presei.

Surse judiciare au precizat că el a fost citat în dosarul în care este suspectat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi instigare la fals intelectual, în formă continuată, potrivit Digi24.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii”, arată procurorii.

Tot ei precizează că, „în realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, cele două persoane au fost plătite din banii statului cu 91.362 lei.

Bombinca Prodana, acuzată de abuz în serviciu

Bombonica Pordana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Faptele pentru

bombonica prodan foto inquam photos

care este suspectată ar fi fost comise când Bombonica Prodana era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

În acelaşi dosar mai sunt puse sub acuzare Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi şi Jenica Dumitru, la data faptelor şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios din cadrul aceleiaşi instituţii. Acuzaţiile: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi   instigare la fals intelectual, în formă continuată,

Alte două persoane sunt cercetate pentru fals intelectual, în formă continuată: Constantin Claudiu Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din mun. Alexandria şi Remus Ionuţ Boboc, la data faptei şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic şi Aprovizionare din cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite