Liviu Dragnea, audiat prin videoconferinţă de judecători. A cerut din nou eliberarea din puşcărie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Ionuţ Mureşan
Foto Ionuţ Mureşan

Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferinţă în faţa unui complet de 5 judecători de la Curtea Supremă, însă avocata sa a acuzat probleme tehnice susţinând că „nu s-a auzit nimic din ce a spus acesta”. Fostul lider PSD a atacat decizia ÎCCJ ce i-a respins contestaţia la executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni.

UPDATE La un an de la încarcerate sa - în urmă deciziei ICCJ de condamnare la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive - Liviu Dragnea consideră în continuare că se află după gratii în mod nelegal. Avocata Flavia Teodosiu a dat detalii despre starea de spirit a fostului lider PSD.

Flavia Teodosou, avocata lui Liviu Dragnea, spune că videoconferinţa prin care fostul lider al PSD a vorbit în faţă instanţei a avut probleme tehnice. "Nu s-a auzit mai nimic din ce a spus", a declarat Flavia Teodosiu. Întrebata dacă după acest demers juridic Liviu Dragnea are calea deschisă către CEDO, avocata a confirmat şi a spus că ia în calcul toate căile de atac.

Flavia Teodosiu la ÎCCJ

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins pe 30 ianuarie contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, astfel că acesta va rămâne în închisoare. Decizia ICCJ putea fi contestată, astfel că Dragnea a recurs la această cale de atac.

Contestaţia fusese depusă de fostul şef al PSD în 6 ianuarie - transmite News.ro

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Anterior, Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

În 21 ianaurie, ICCJ a respins recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmărea să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea. 

Pe aceeaşi temă: 

Ping-pong între instanţe cu solicitarea de eliberare făcută de Liviu Dragnea. Înalta Curte a trimis dosarul înapoi la Tribunal

Codrin Ştefănescu, săgeţi către conducerea PSD: Mulţi încep să-l regrete pe Liviu Dragnea. Atunci erau bătăioşi adevăraţi, nu mămăligi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite