Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, dă în judecată Inspecţia Judiciară, nemulţumit că i-a clasat o plângere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea 7 februarie 2016. FOTO inquam Photos

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman, a dat în judecată Inspecţia Judiciară. Dragnea contestă o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare care i-a clasat o plângere privindu-i pe procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum.

Procesul deschis de Liviu Dragnea a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, fiind intentat Inspecţiei Judiciare, mai exact Direcţiei de Inspecţie pentru Procurori, arată Hotnews.ro. 

Fostul lider al PSD cere anularea unei rezoluţii a Inspecţiei Judiciare, iar magistraţii nu au fixat încă un termen pentru judecarea dosarului.

Fostul lider al PSD a făcut mai multe sesizări la Inspecţia Judiciară împotriva procurorilor care i-au instrumentat dosarele în care este vizat, iar dosarele au fost clasate de inspectorii judiciari.

În septembrie 2018, Centrul de Investigaţii Media a scris că Liviu Dragnea a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii au folosit protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI în 2009. ÎLa fiecare din cele trei dosare, Liviu Dragnea a indicat şi procurorii care le-au instrumentat.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului.

De asemenea, Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunţat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea şi a şefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite