Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. Liderul PSD a creat o diversiune înainte de a ajunge după gratii. Ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imobilul în care locuieşte Dragnea FOTO TVR
Imobilul în care locuieşte Dragnea FOTO TVR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Penitenciarul Rahova. El a fost preluat de poliţişti de acasă şi dus la închisoare. Liviu Dragnea a creat o diversiune înainte: a semnalat că a decis să se predea singur şi a pus presa pe urmele unei alte maşini pentru a nu fi filmat când părăseşte casa.

UPDATE „Astăzi, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei au pus în aplicare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat. Cel în cauză a fost preluat de la reşedinţa sa din Bucuresti şi încarcerat în penitenciarul Rahova”, anunţă reprezentanţii Poliţiei Capitalei..

UPDATE Prima maşină cu geamuri fumurii, în care s-a presupus că se află Liviu Dragnea, a făcut de două ori ocolul centrului, apoi a mers spre Casa Poporului şi a revenit.

De circa 20 de minute, maşina se învârte în trafic.

UPDATE O nouă maşină neagră cu geamuri fumurii, un Duster, a ieşit din locuinţa lui Liviu Dragnea. Se bănuieşte că este vorba despre maşina Poliţiei care a venit să-l ridice pe Dragnea pentru a fi incarcerat, însă nu este clar  în care se află liderul PSD.

UPDATE Oamenii ies în faţa maşinii în care se află liderul PSD şi îl huiduie. Un bărbat a mers şi a lovit maşina cu pumnul, scenă care se întâmplare şi anterior în faţa casei.

UPDATE Liviu Dragnea a decis să se predea la Poliţie. El a plecat către Secţia 2.

În momentul în care maşina lui Dragnea a ieşit din curtea clădirii, cei aflaţi în zona au inceput să huiduie şi să strige: „La puşcărie, tâlharule!"

Liviu Dragnea a fost întemniţat. Ultima „ţeapă“ pe care a dat-o liderul condamnat al PSD

UPDATE Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a plecat de la reşedinţa sa din Sectorul 1. Teodosiu a fost întrebată, de reporteri, cum a primit Dragnea vestea condamnării şi dacă era pregătit.

„Dumneavoastră cum aţi fi primit-o? O decizie la modul ăsta, ce să mai discuţi?!”, a spus Flavia Teodosiu, când a ieşit din casa lui Liviu Dragnea, unde a discutat cu el.

UPDATE Instanţa a trimis către poliţie documentele privind condamnarea lui Dragnea. 

Poliţistii de la Urmăriri pot pune în aplicare mandatul. Dragnea va fi ridicat de acasă, din strada Alexandru Constantinescu.

Acolo se află deja zeci de jurnalişti, dar şi curioşi. Şoferii care trec pe lângă blocul în care locuieşte Liviu Dragnea claxonează prelung şi strigă ”La puşcărie!”.

Liviu Dragnea se poate preda singur sau poate fi ridicat de ofiţerii de poliţie în baza mandatului emis de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. 

Liderul PSD va înopta la penitenciarul Rahova. Pentru 21 de zile acesta va fi în perioada de carantină. 

După primirea în penitenciar, persoanele condamnate se repartizează în secţia de carantină şi observare, pentru o perioadă de 21 de zile. Sunt cazate separat pe camere, în funcţie de sex şi vârstă, precum şi de alte cerinţe legale, de ordine interioară sau de siguranţă.

„În perioada de carantină şi observare se desfăşoară activităţi de evaluare şi intervenţie iniţială, se efectuează examene medicale şi se dispun măsuri de informare şi documentare, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a legii”, potrivit legeaz.net..

Condamnaţilor aflaţi în prima zi de deţinere li se efectuează examenele medicale şi vaccinările necesare, într-o perioadă de 72 de ore, iar, după caz, se vor lua unele măsuri igienico-sanitare adecvate pentru intrarea în colectivitate, potrivit normelor stabilite de Ministerul Sănătăţii.

acasa la dragnea foto dorin constanda

Medicul urmează să stabilească starea sănătăţii şi a capacităţii de muncă în primele 21 de zile de detenţie; totodată, fiecărui deţinut i se va întocmi o fişă medicală care, întocmai ca şi dosarul de penitenciar. îl va însoţi pe deţinut pe toată durata executării pedepsei cu închisoarea. La dosarul de penitenciar al deţinutului se va alătura şi fişa medicală a acestuia.

O măsură necesară care este impusă deţinuţilor în această perioadă este aceea de a purta o ţinută corespunzătoare şi ei vor avea un set de produse igienă. După finalizarea perioadei de carantină, condamnatul va trebui să semneze un proces-verbal care se va ataşa la dosarul individual.

După terminarea perioadei de carantină şi observare, se efectuează examene medicale şi se dispun măsuri de informare şi documentare, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a legii de executare a pedepselor privative de libertate. 

Persoanei condamnate căreia nu i s-a stabilit regimul de executare i se aplică provizoriu regimul de executare corespunzător cuantumului pedepsei pe care o execută, potrivit condiţiilor stabilite prin lege pentru fiecare regim de executare în parte. în cazul persoanelor iniţial arestate preventiv, regimul provizoriu se aplică de la momentul primirii mandatului de executare a pedepsei, până la prima întrunire a comisiei pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate.

Aplicarea regimului provizoriu se face în baza deciziei directorului penitenciarului, care este executorie şi definitivă.

Potrivit prevederilor Codului Penal, Liviu Dragnea poate fi eliberat conditionat dupa ce a executat 2/3 din pedeapsa.

Liberarea conditionată se poate acordat dacă „cel condamnat a executat cel putin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeste 10 ani, sau cel puţin trei patrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, arată Codul Penal. 

In cazul lui Dragnea, solicitarea ar putea fi facuta dupa 2 ani si 4 luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite