Liviu Dragnea a primit „undă verde” de la penitenciar pentru liberarea condiţionată. Mai trebuie să convingă 2 instanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce echivalează cu o „undă verde” din partea unităţii de detenţie pentru ca fostul şef al PSD să iasă din puşcărie înainte de termen. Dragnea va trebui, însă, să convingă două instanţe de judecată.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a confirmat pentru „Adevărul” că Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberări conditionate de la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea va participa – cel mai probabil prin videoconferinţă – în data de 27 aprilie, la primul termen din procesul de liberare condiţionată la Judecătoria Sectorului 5. Decizia nu va fi definitivă, iar ultimul cuvând îl va avea Tribunalul Bucureşti.

Decizia Comisiei de liberare condiţionată înseamnă că zilele  de muncă şi conduita pe care fostul lider PSD a avut-o în puşcărie au contribuit la diminuarea pedepsei, iar Liviu Dragnea a ispăşit fracţa de 2/3 din condamnare, astfel că poate fi pus în libertate.

Dragnea a depus deja cerere de liberare la instanţă 

Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie. Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. 

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite