Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Liviu Dragnea şi-ar putea afla sentinţa în dosarul angajărilor fictive pe 20 mai

22
15 Apr 2019 15:27:46
Autor: Raluca Stepanov

Liviu Dragnea şi-ar putea afla sentinţa în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, pe 20 mai. Asta pentru că judecătorii Curţii Supreme au decis astăzi amânarea unei sentinţe. În primă instanţă Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

„Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceştia să-şi pregătească apărarea”, a spus preşedintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.

Magistraţii au admis, astfel, cererile avocaţilor de amâna procesul.

„Cerere de amânare a judecăţii. De constatare a încheierii cercetării judecătoreşti după pronunţarea conflictului constituţional. Noi considerăm că unul din motivele noastre de apel aproape identic face obiectul acestei cereri, a unui conflict juridic de natură constituţională. Această cerere pe rolul CCR poate avea caracter de chestiune prealabilă. Considerăm că e normal să se aştepte soluţionarea acestui conflict. (...) Dacă instanţa rămâne în pronunţare anterior CCR, nu ar mai exista un remediu procesual dacă s-ar constata compunerea nelegală. (...) Să nu constataţi încheiată cercetarea judecătorească şi să amânaţi”, a cerut în instanţă Adrian Toni Neacşu, avocat în dosar.

La rândul său procurorul s-a opus cererii de amânare.

„Aveţi în vedere că doar Dragnea Liviu şi Şefu Olguţa au invocat nulitatea absolută a completurilor de 3 judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”, a spus procurorul.

În replică, apărarea lui Dragnea a spus: „Doamna procuror să îşi ceară scuze, pentru că noi nu urmărim să tergiversăm cauza ca un magistrat să se pensioneze. Îmi pare rău că face aceste declaraţii”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Manole Scarlat
15.04.2019, 15:30:44

He, he ! Victorie ! Dreptate pentru Liviu Dragnea ! He, he ! Liviule, nu te lăsa, Ţara te va apăra ! He, he !

-2 (2 voturi)
Codruta=Tepes
15.04.2019, 15:52:51

@Manole Scarlat Bre Manolica, inca mai crezi ca scapa Dracnea? Ca de obicei, tu te bucuri degeaba. Chiar daca noi nu mai avem rabdare si am fi vrut sa fie pronuntata sentinta acum, in 20 mai va fi chiar mai rau pentru voi! Nu va mai exista nici scuza ca nu s-a asteptat decizia CCR, va fi si in pragul alegerilor, care vor fi dinamitate pentru PSD atat daca va exista vreo tentativa sa-i mai fie amanata agonia infractorului sau sa fie spalat de CCR-PCR, cat si daca va fi condamnat.

+1 (1 vot)
Gabriel din Bugeac
15.04.2019, 15:51:50

Atunci o judecătoare urmează să iasă la pensie.. o nouă amânare din start, după care începe vacanța, concediile. Game Over !

-1 (1 vot)
Codruta=Tepes
15.04.2019, 15:54:13

@din Bugeac Gabriel Acea judecatoare iese la pensie pe 1 iunie, in niciun caz inainte de 20 mai.

+2 (2 voturi)
Nedelcu Steli
15.04.2019, 16:07:45

20 mai - 1 iunie e cam la mustata

Vezi toate comentariile (22)