Loturi de îngheţată La Strada Căpşune, cu conţinut mare de oxid de etilenă, retrase de la vânzare din Carrefour şi Auchan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macromex recheamă 6 loturi de îngheţată „La Strada Sorbet Căpşune” de 12X120ML şi 500ML  Foto: ANSVA
Macromex recheamă 6 loturi de îngheţată „La Strada Sorbet Căpşune” de 12X120ML şi 500ML  Foto: ANSVA

Mai multe loturi de îngheţată La Strada Căpşune, care erau vândute în lanţurile de hipermarketuri Carrefour şi Auchan au fost retrase de la vânzare, marţi, din cauza conţinutului de oxid de etilenă, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de  către  unul  din  furnizorii  săi  cu  privire  la  o  problemă  a  stabilizatorilor  de  plante, al  caror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele premise de reglementarile în vigoare.  Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi îm producerea îngheţatei La Strada sunt folositi in cantităţ extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezinta un risc pentru sănătatea consumatorilor” conform a două informări Carrefour şi Auchan publicate de ANVSA.

Macromex recheamă 6 loturi de îngheţată „La Strada Sorbet Căpşune” de 12X120ML şi 500ML . 

Rechemarea se aplică numai pentru următoarele produse şi loturi de îngheţată:

inghetata retrasa foto captura ecran ansva

„Dacă aţi achiziţionat  unul  sau mai multe  dintre  produsele  impactate  şi  doriţi  să  solicitaţi  rambursarea costului, vă rugăm să returnati, la magazinul de la care ati cumparat, produsul sau ambalajul din loturile mentionate in lista, până la data limita de 16.08.2021”, conform sursei citate.

Reamintim că mai multe loturi de îngheţată care erau vândute în în lanţul de supermarketuri Mega Image dar şi în lanţurile de hipermarketuri Cora, Metro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite