Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Lucian Bode, ministrul de Interne, nu şi-a publicat lucrarea de doctorat, ba mai mult, acesta şi-a secretizat teza cu o zi înainte de a fi făcută publică

19
3 Aug 2021 12:20:58
Autor: Maria Ţaga
Lucian Bode şi-a motivat decizia prin faptul că şi-a publicat lucrarea la o editură
Lucian Bode şi-a motivat decizia prin faptul că şi-a publicat lucrarea la o editură

Cu o zi înainte de termenul anunţat pentru publicarea integrală a tezei sale de doctorat pe o platformă administrată de Ministerul Educaţiei, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ar fi trimis o adresă la universitatea unde şi-a susţinut lucrarea, anunţând că refuză acest lucru.

De la începutul lui 2020, Ministerul Educaţiei administrează o platformă  unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susţinute în România începând cu anul 2016. După susţinere, în funcţie de opţiune, o parte dintre foştii doctoranzi primesc un termen de graţie de 24 de luni pentru a-şi publica lucrarea la o editură, în dreptul lor fiind postat anunţul: „Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei şi se află în perioada de graţie (24 luni), până la data de X/Y/Z/, dată la care se va face publică teza.”

Într-o astfel de situaţie s-a aflat, până recent, şi actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a primit titlul de doctor în 2018, de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, unde a susţinut lucrarea cu titlul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost ”al XXI-lea” n.r.). România în context european actual”, potrivit G4Media.ro

Deşi prevederile legale obligă doctorandul să publice lucrarea în termenul de graţie de 24 de luni, termen care la Bode a expirat pe 22 iulie, acest lucru nu a avut loc, link-ul trimis de actualul ministru Institutului de Studii Doctorale şi postat pe platformă conţinând în dreptul acestui volum menţiunea ”În pregătire”.

Pe 21 iulie, însă, menţiunea a fost înlocuită cu mesajul: ”La solicitarea IOSUD (Şcoala Doctorală de la UBB n.r.), fişierul original al tezei nu este public, deoarece teza a fost publicată distinct.”

Directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB, profesorul universitar Zoltan Neda, a explicat că anunţul a fost motivat de o adresă trimisă de Bode în aceeaşi zi, pe 21 iulie, document care conţinea ”refuzul ca teza de doctorat să fie publicată pe platforma electronică naţională de evidenţă a tezelor de doctorat.”

Marian Godină îl ironizează pe Bode

Poliţistul braşovean Marian Godina îl ironizează pe ministrul de Interne pentru că acesta refuză să dea publicităţii lucrarea sa de doctorat.

„Citesc în presă că domnul ministru de interne refuză să îşi publice teza de doctorat. Oamenii de rea credinţă au şi interpretat gestul ăsta ca fiind o încercare de a-şi acoperi omul un plagiat. De data asta aş vrea să îi iau apărarea, eu cred că cel mai probabil teza aia e atât de bună şi de complexă, încât autorul refuză să o facă publică din modestie. La asta nu va gandeaţi, aşa-i? Oameni rai…”, a scris Godina pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

West
3.08.2021, 12:40:13

Bode cel mai antireforma ministru! ministrul care a declarat ca atat timp cat va fi el ministru nimeni nu se va atinge de pensiile speciale din MAI (politie, jandarmerie, penitenciare, servicii ). Cand iesim in strada sa cerem: Eliminarea tuturor pensiilor seciale?Reformne adevarate ?si stoaprea indatorarii romanilor?! cat mai rabdati sa va ia stul banii si sa va indatoreze si sa va impoziteze ca pe sclavi?!

-18 (30 voturi)
Dan Petrescu
3.08.2021, 12:41:47

Au un tupeu jigodiile acestea ceva de speriat .Ieri PSD, cu infractorii lor ...azi PNL, cu nemernicii care seamănă cu foștii ca două picături de apă.Cum se numește poporul care nu are reacție la astfel de specimene ticăloase ,popor care îi votează și apără ca pe ochii lor din cap ?

+9 (11 voturi)
Mihai
3.08.2021, 12:54:31

Tezele de doctorat nu pot fi secretizate!! un exemplar exista la arhiva institutiei la care s/a sustinut doctoratul!!! Tezele de doctorat sint publice!!! evident inafara celor plagiate!!

+6 (6 voturi)
A.G.
3.08.2021, 13:02:16

Inca un ministru(putoare ordinara) Xerox.

+25 (25 voturi)
Utilizator Adevărul
3.08.2021, 13:09:53

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările