Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: Cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie - 1 mai

3
2 Apr 2020 22:44:42
Autor: News.ro
Premierul Ludovic Orban a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări. FOTO Inquam Photos / Ovidiu Ganea
Premierul Ludovic Orban a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări. FOTO Inquam Photos / Ovidiu Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că specialiştii susţin că un vârf al epidemiei de coronavirus, în România, ar putea avea loc în perioada 20 aprilie - 1 mai, dar că autorităţile sunt pregătite să ia măsurile necesare.

„Sunt păreri împărţite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie - 1 mai. Astea sunt evaluări fiind vorba de un virus imprevizibil. Este foarte greu de făcut predicţii. Suntem pregătiţi, urmărim cu atenţie fiecare zonă, luăm măsuri”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24. 
 
Premierul a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar, spune Orban, acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări.
 
„Noi am luat măsuri când puţine ţări europene luau măsuri. Am fost criticaţi pentru măsurile luate, când am dispus măsura carantinei, izolării, am fost criticaţi pentru faptul că am suspendat cursurile şcolilor şi universităţilor, am fost criticaţi pentru că am suspendat zborurile spre ţările din Zona Roşie, dar iată că am luat măsurile cu spirit de anticipaţie şi a dus la un rezultat care este evident pentru orice om care vrea să vadă realitatea. Un rezultat care arată că România are un număr relativ mic, comparativ cu alte ţări în materie de persoane diagnosticate pozitiv, în materie de răspândire a virusului, în materie de persoane care au decedat. Chiar dacă măsurile au fost mai severe, mai aplicate poate când poate alţi actori guvernamentali nu ar fi luat decizile”, a declarat Orban.
 
Orban a mai dat exemplul altor ţări, unde, comparativ cu România, numărul celor infectaţi este foarte mare.
 
„Primul caz în România a fost în 26 februarie. În aceeaşi dată, în Spania erau 2 persoane infectate, în Franţa 12, Italia peste 150 şi putem analiza care este numărul de cazuri. În România avem peste 2700 în timp ce în Spania este vorba de zeci de mii de cazuri. În Franţa de asemena, iar în ceea ce priveşte bilanţul deceselor putem constata că în România numărul de decese este mult mai mic”, a mai spus Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mesterul Ardelean
2.04.2020, 23:20:14

Nici nu stim cat de mult o sa dam noi de dracu' ... Auzi la el, varful intre 20 Aprilie si 1 Mai! Tineti-va bine, dragi romani, si invatati sa va spalati si sa fiti disciplinati!

Constantine Constantine
3.04.2020, 08:39:03

Eu cred ca virful va fi mi tirziu catre sfirsitul lui mai. Tin cont de faptul ca va fi pastele si ca IPS nu stiu cum il cheama si-a chemat deja enoriasii la inviere.Asta in mod cert va insemna mii de noi infectii cu coronavirus care se vor multiplica.

Alexandru Preda
3.04.2020, 01:25:33

Sper ca restricțiile sa nu fie ridicate inainte de 15 mai, altfel putem ajunge mai rau decât Italia la îmbolnăviri.

0 (0 voturi)
Modifică Setările