Mă pot scoate pe mine din Basarabia, dar nu pot scoate Basarabia din sufletul meu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În drum spre vamă, fiind escortat de ofiţerii de la Chişinău, mă gândeam că nu îi cheamă Mihai, Saşa şi Victor. Ei au fost doar executanţii inocenţi ai acestei decizii ruşinoase, de fapt, cei trei inşi din maşina care mă ducea spre Prut ar fi trebuit să poarte numele Vladimir, Vladimir şi... Vladimir. Şoferul era, clar, Voronin.

În stânga probabil era Plahotniuc, cu care mă mai întâlnisem şi în 2009. Şi în dreapta, ruşinat, stătea Filat, mai de la ţară, gata să parvină în viaţă dar prostit de ceilalţi doi să pice drept singur vinovat.

Republica Moldova este condusă de 24 de ani de o castă politică neschimbată. Ei m-au arestat, pe ei i-am deranjat. Cei trei Vladimiri de azi sunt doar exponenţii vizibili. În spatele lor sunt sute de familii care stăpânesc pământul dintre Prut şi Nistru în stil medieval şi ţin prizonieri aproape 4 milioane de cetăţeni, în perfectă coordonare cu alte zeci de familii nomenclaturiste de peste Nistru. Altădată exponenţii se chemau Snegur, Lucinschi sau Sangheli. Nu trebuie să confundăm însă locuitorii dintre Prut şi Nistru cu această castă. Basarabenii noştri ne iubesc sincer şi iubesc România mai mult decât am făcut-o noi vreodată. De multe ori, ei înghit chiar în sec: oare dacă cerem Unire, nu facem un rău Ţării? NU, dragii mei, România nu a fost mai mândră de voi când l-aţi dat jos din maşină pe Voronin pe 7 aprilie 2009 sau sâmbătă, 16 mai, când aţi ieşit zeci de mii de oameni în stradă.

Dacă raportăm amploarea manifestaţiei de sâmbătă de la Chişinău la populaţia Bucureştiului, în a doua capitală românească au ieşit în stradă 60.000 de persoane. Vă imaginaţi ce cutremur ar stârni asta în ţară? Vă puteţi gândi când vreodată o să ieşim noi atâţia pentru o cauză? Nu, suntem prea ocupaţi să facem exerciţii de imaginaţie, să privim în faţă sufletul românesc, să ascultăm glasul sângelui care ne curge prin vine, preferăm să ne spălăm pe mâini, LAŞ, ca Ponţiu Pillat: Unirea nu o vor basarabenii, gata, dosar închis! Pe mine a avut cine să mă apere (minister de externe, ambasador, consul). Dar pe cele trei milioane de români de peste Prut cine îi apără?

M-au arestat ca să alimenteze teza din capul basarabenilor: nu cereţi unirea cu românii, că vă vor abandona, ei vin aici, strigă cu voi, dar imediat fug acasă dacă apar probleme. Eu n-am plecat, deci trebuia să fiu expulzat. Nici nu o să plec şi nu o să plecăm, pentru că unul din miturile cu care ne-au injectat în aceşti ani, pe ambele maluri ale Prutului trebuie să dispară! Revin la Chişinău pentru că şi acolo sunt acasă.

Şi nu pe mine m-au expulzat, ci au încercat să expulzeze din Basarabia ideea unionistă.

Au recurs la acest abuz în speranţa că nu va mai avea loc manifestarea de sâmbătă, de parcă un singur om putea face aşa ceva. În speranţa că voi, CHIORILOR, nu o să-i vedeţi pe basarabeni, aşa cum sunt, aşa cum au fost mereu. Uite că nu le-a ieşit. O nouă tânără generaţie a societăţii din Basarabia s-a născut la Chişinău, cum ciclic, la 7 ani, tot iau naştere acolo. Observaţi-i, comuncaţi cu ei, fiţi prezenţi, şi... cel mai important: IUBIŢI-I NECONDIŢIONAT!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite