Istoricul Hodor, după ce a câştigat procesul cu Ion Cristoiu în dosarul „Coroiu“ al Securităţii: „De ziua ei România are un turnător în minus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Cristoiu, foto Arhivă
Ion Cristoiu, foto Arhivă

Istoricul Mădălin Hodor a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a câştigat procesul pe care i l-a deschis Ion Cristoiu în urma dezvăluirilor sale potrivit cărora jurnalistul a fost sursa "Coroiu" a Securităţii comuniste.

"La mulţi ani, România! O dedicaţie de la mine de ziua ta. Tribunalul Bucureşti a respins apelul maestrului 'Coroiu' în procesul pe care mi l-a intentat. Pentru cei care nu mai ţin minte, tovarăşul Cristoiu m-a dat în judecată şi a cerut daune materiale pentru că am publicat listele colaboratorilor UM 0225 (Brigada Antiemigraţie a CIE), liste pe care figura cu 'onoare' şi domnia sa. Lângă domnia sa toată floarea cea vestită a 'intelectualităţii' româneşti ante şi post. Doi ani foaia EVZ, acompaniată de 'experţi' şi 'istorici' a urlat că listele sunt false, a cerut să fiu dat afară şi a mobilizat prietenii din CNSAS să mă trimită în Comisia de Disciplină. După doi ani de proces a rămas aşa: 'Coroiu' e 'Coroiu'", a scris Mădălin Hodor pe pagina sa de Facebook.

"Operaţiunea de linşaj a EVZ în colaborare cu 'prietenii' din CNSAS s-a dus de râpă. Domnul Cazemir  intră într-o perioadă de tristeţe cumulată cu una de vrie nervoasă. Apropo, poate printa şi postarea asta şi să şi-o lipească pe perete lângă celelalte. Şi poate încerca să monteze o nouă Comisie de Disciplină. Bani să aibă să plătească daunele după aia, deşi eu cred că trebuie să strângă pentru Mineriadă. Eu am câştigat definitiv procesul. Sunt perfect antrenat pentru anul viitor când toate lipitorile care au contribuit doi ani la încercarea de a-mi închide gura vor defila prin instanţă. Şi aşa se va afla şi public ce au făcut. Cum e frumos şi sănătos, să fie spre pildă. De la ăia mari la căţeluşii de birou. Să nu cheltuiţi mult de sărbători. Părerea mea. Dacă se încearcă să se pună pumnul în gură istoriei mergem cu ea la tribunal. Nicio problemă", a mai scris Hodor.

Potrivit istoricului, de ziua ei, România are un turnător în minus.

"O să îmi mulţumeşti tu mai încolo şi trece-o în contul meu ţară de rahat, că asta a fost gratis. La mulţi ani! Te iubesc. LE Mii de scuze, că am uitat. Dedic această mică victorie personală lui Dorin Tudoran (cel care scria că Ion Cristoiu este 'un buncăr inexpugnabil', uite că nu) şi dizidenţilor români din exil din perioada comunistă, ţintele securiştilor de la CIE)", a conchis Hodor.

Istoricul şi cercetătorul Mădălin Hodor, dat în judecată de Cristoiu după ce a publicat o listă cu foşti colaboratori ai Securităţii în care apărea şi numele ziaristului, a cerut instanţei să solicite de la CNSAS o serie de documente din arhiva instituţiei. Potrivit răspunsului CNSAS, Ion Cristoiu figurează în baza de date atât în Indexul de colaboratori, în dosarul SIE (Serviciul de Informaţii Externe) 41448, cât şi în Indexul de urmăriţi, de două ori, ca scriitor, cu nume conspirativ TO „Coroiu”, anul 1987, şi ca redactor-şef adjunct la „Scânteia Tineretului”, în atenţia SMB (Securitatea Municipiului Bucureşti), anii 1983, 1984, scrie Newsweek.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite