"Mădălina era sociabilă, comunicativă şi mereu pusă pe glume"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Danciu a realizat singura biografie a artistei, „Mă cheamă Mădălina“, publicată în anul 2004. Sorin Danciu va publica o nouă ediţie în care va scrie despre tragedia Mădălinei şi a lui Şerban Georgescu.

„Adevărul": Ce v-a determinat să scrieţi o carte despre Mădălina Manole?

Sorin Danciu: Am cunoscut-o în urmă cu 17 ani, când ea avea 26 de ani. Deşi se afla pe culmea succesului, m-a impresionat printr-un bun-simţ nemăsurat, discreţie şi multă căldură sufletească. Era sociabilă, comunicativă şi mereu pusă pe glume. Aveai impresia că nu oboseşte niciodată. Nu se plângea de nimic.

Patriarhul României decide cum va fi înmormântată Mădălina Manole

Cum era Mădălina Manole în particular?

Am cunoscut-o şi cu bune, şi cu rele. Mă ataşasem de ea pentru că era sufletistă, veselă şi plină de umor. Era o prezenţă agreabilă şi când nu se afla pe scenă. Ajunsesem să-i ghicesc starea sufletească din timbrul vocii. Ştiam că de fiecare dată când avea nevoie de un sfat, mă apela. Cartea „Mă cheamă Mădălina", cred eu, a fost încununarea unei cariere strălucite, un succes de care mi s-a părut firesc să se bucure toţi cei care o îndrăgeau. Era o persoană sensibilă şi masca acest lucru cu mult dinamism, voioşie şi umor. Trăia orice clipă la intensitate maximă.

Mădălina Manole s-a lansat la Festivalul de la Mamaia în 1988 VIDEO

Ce v-a impresionat cel mai mult la ea?

M-a marcat atunci faptul că în spatele acelei tinere numite Anca Magdalena şi cunoscută sub numele de Mădălina Manole se afla o carieră cât o viaţă de om. Avea o putere imensă de muncă şi iubea viaţa mai mult decât orice. De aceea, nici nu-mi pot explica în vreun fel gestul sinuciderii. Drama ei, aşa văd eu lucrurile, o fi una de sănătate, dar cred că este şi una artistică. Eu am avut întotdeauna puterea să-i reproşez când ceva nu mergea bine. Ştia acest lucru şi mă suna. După despărţirea de Şerban Georgescu, la lansarea unui disc, unde n-a avut succesul scontat, m-a sunat şi m-a întrebat ce părere am despre piese. I-am spus că nu-mi plac decât două melodii, însă niciuna nu va deveni şlagăr. Şi aşa a fost.

EXCLUSIV Mărturisire-şoc a Mădălinei Manole făcută sâmbătă: „Am emoţii pentru ziua mea"

Credeţi că divorţul de Şerban Georgescu a însemnat şi sfârşitul carierei sale?

I-am spus în repetate rânduri, înainte de a se despărţi de el, că n-o să mai aibă succes. El a creat brandul „Fata cu părul de foc" în muzica uşoară şi fără el lucrurile vor fi altfel. Se pare că am avut dreptate. Atunci când un compozitor pune tot sufletul într-un artist, lucrurile devin legendare. Ei au fost făcuţi unul pentru altul.

Laurenţiu Cazan despre Mădălina Manole: „Orice artist şi-ar dori uneori să îşi tragă un glonţ în cap"

Când a venit ea pentru prima dată la Călăraşi?

În 1993 am invitat-o pentru primul recital. Eram realizator la un post local de radio şi obişnuiam să organizez emisiuni interactive în diverse locaţii. De obicei, totul semăna cu un spectacol. Acolo erau invitaţi artişti pentru a susţine recitaluri. După acest debut, obişnuia să vină în oraş doar ca să se odihnească.

Aţi pus umărul la lansarea albumului „Fată dragă". Cum a fost?

A fost delir atunci în Călăraşi, în 1996. A fost unic acest moment. Îmi aduc aminte şi acum ce fericită a fost când a văzut atâta lume care venise să-i ceară autografe. S-a mirat chiar că, pe una dintre arterele principale ale oraşului, se oprise circulaţia, aşa de aglomerat era. Nu a avut discuri pentru câţi oameni erau acolo.

Ce relaţie avea cu publicul?

Când Mădălina Manole începe să dea autografe, oamenii stăteau la coadă şi câte trei ore. După un spectacol, primarul unei localităţi s-a dus emoţionat la Mădălina şi i-a spus cât de mult îi plac melodiile sale. I-a mărturisit şi că i-a adus un cadou, un cozonac pe care a scris numele ei şi i l-a dus şoferului. Momentul a devenit hazliu când ne-am dat seama că „şoferul" era, de fapt, Şerban Georgescu, soţul ei, care aştepta liniştit în maşină.

„Oamenii se călcau în picioare ca s-o vadă"

Sorin Danciu vorbeşte despre momentul în care Mădălina s-a hotărât să divorţeze de Şerban Georgescu: „El era foarte supărat că nu se mai înţeleg şi m-a rugat să discut cu ea. Am stat faţă în faţă într-o cameră şi am încercat s-o fac să-şi schimbe opţiunea. Ea a insistat că vrea o carieră pe cont propriu şi că merge înainte cu divorţul. Era nervoasă, altfel decât o ştiam eu, dar foarte încrezătoare în forţele proprii". Tot atunci, artista i-a spus că va demonstra tuturor că reuşeşte, deoarece este şi un bun compozitor. „N-a fost aşa, a văzut şi a simţit pe pielea ei declinul".

După despărţirea de Şerban Georgescu, vedeta a intrat într-un con de umbră. Celebritatea nu-i mai era prietenă, iar de bani începuse să ducă lipsă. „Accepta să cânte la petreceri private şi la tot felul de reuniuni de familie. Aceasta cred că a fost până la urmă drama ei", consideră biograful vedetei. „Este o tragedie. Dacă varianta sinuciderii se confirmă, e din cauza unei boli grave", a declarat Sorin Danciu.

Biograful vorbeşte şi despre lansarea cărţii în anul 2004, în trei oraşe: Călăraşi, Bucureşti şi Vălenii de Munte, locul de naştere al artistei. Tot el lansase în 1996, la Călăraşi, albumul „Fata cu părul de foc", eveniment care a blocat circulaţia pe străzile din oraş. „Era atât de iubită de public încât oamenii se călcau în picioare ca s-o vadă", îşi aminteşte profesorul cu regret. După ce a divorţat de Şerban, Mădălina făcea crize de gelozie în legătură cu noua lui relaţie. Nu suporta că Eniko, a doua lui soţie, s-a instalat în casa ei, în lucrurile ei. Îl suna pe Sorin Danciu căruia îi spunea frământările şi nemulţumirile ei. El o liniştea şi-i aducea aminte că ea a fost cea care a cerut divorţul.

CITEŞTE ŞI:

Mădălina Manole a salvat Teatrul din Oradea de la colaps financiar, în anii '80

Sibienii o plâng pe Mădălina Manole pe internet

FOTO Mădălina Manole a murit de ziua ei! Parchetul a confirmat ipoteza sinuciderii

Citeşte mesajul de adio al Mădălinei Manole!

Pe terasa Radio Vacanța, Mădălina Manole cânta în fața a mii de turiști

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite