Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE: 28 de români, infectaţi cu noul coronavirus la o fermă din Marea Britanie. Care este starea muncitorilor

2
14 Jul 2020 18:42:50
Autor: News.ro
MAE precizează că românii sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în izolare Imagine: Inquam Photos
MAE precizează că românii sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în izolare Imagine: Inquam Photos

Un număr de 28 de români care lucrează la o fermă din Herefordshire au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Cei 28 de români sunt asimptomatici, starea lor de sănătate este bună, au fost plasaţi în izolare şi beneficiază de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
 
„Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică şi pe lângă angajator pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză. Totodată, Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranţă la locul de muncă si Autoritatea pentru Inspecţie şi Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situaţia persoanelor menţionate şi măsurile aplicabile în acest context”, arată reprezentanţii MAE.
 

100 de români muncesc la ferma din Herefordshire

Ministerul precizează că „potrivit informaţiilor preliminare obţinute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, iar 28 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Cetăţenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”.
 
Potrivit datelor comunicate ambasadei de către reprezentanţii companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetăţenii români îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă, lucrătorii au fost plasaţi în izolare, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Lucrătorii plasaţi în izolare au fost scutiţi de la plata chiriei în această perioadă.
 
„Totodată, la ferma în cauză sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfăşoară activităţi în cadrul fermei. Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile britanice în contextul pandemiei de COVID-19”, conform sursei citate.
 

La ce numere pot solicita românii asistenţă consulară

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra:
 
  • +44 20 76027328,
  • +44 20 7602 9833​,
  • +44 20 7603 6694​,
  • +44 20 76025193,
  • +44 20 7603 0572,
  • +44 20 7602 2065.
 
Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gigione delaDJ
14.07.2020, 19:03:12

Ne căcăm pe ei! Ne căcăm pe toate javrele disporeze, care au adus molima în țară! Ne căcăcm și pe guvern, care din frică electorală, nu le a blocat accesul în țară, acestor javre, încă din februarie!

+1 (1 vot)
Ionel Niculaie
14.07.2020, 21:53:36

Unde, in toaleta cu bat de sprijin din fundul curtii?

Modifică Setările