Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE: 8 români din Franţa, depistaţi pozitiv la testul pentru coronavirus. Ei lucrau la o fermă agricolă

1
9 Jul 2020 17:09:59
Autor: News.ro
MAE a mai anunţat, joi, că doi români din Grecia au fost depistaţi pozitiv la testul anti-Covid Imagine: Inquam Photos
MAE a mai anunţat, joi, că doi români din Grecia au fost depistaţi pozitiv la testul anti-Covid Imagine: Inquam Photos

Ambasada României la Paris a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu Covid-19 a 8 cetăţeni români, lucrători la o fermă agricolă din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franţa, potrivit unui comunicat de presă al MAE. Românii se află în Franţa de la începutul lunii iunie, iar testarea lor pentru coronavirus a fost făcută pe 2 iulie. Ei sunt, în prezent, în carantină.

 
„Reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă Agenţia Regională de Sănătate, preşedintele Departamentului Landes şi Prefectura Landes, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile franceze, cetăţenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de faţă, într-un centru de carantină”, a transmis MAE.
 
Sursa citată mai spune că reprezentanţii misiunii diplomatice a României au contactat cetăţenii români, aceştia menţionând că starea lor de sănătate este bună, condiţiile din centrul de izolare sunt optime şi beneficiază de îngrijirea medicală necesară.
 

Doi români din Grecia, testaţi pozitiv

 
„Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetăţenii români, cu angajatorul acestora şi cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, potrivit sursei menţionate.
 
Tot joi, MAE a anunţat că doi români aflaţi în Grecia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, anunţă MAE, care precizează că unul dintre români se află în insula Thassos, iar al doilea în Paralia Katerini. Românul din Thassos este în carantină, într-un hotel, iar atât starea lui de sănătate, cât şi a celuilalt român, este bună.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Michael Lang
9.07.2020, 20:45:16

"O hotărâre a Curţii Constituţionale din România blochează măsurile luate de Guvernul de la Bucureşti în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de epidemia de covid-19, comentează cotidianul francez „La Monde”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cauza exploziei de cazuri de coronavirus din Dâmboviţa, judeţul cu cea... România, Bulgaria şi Republica Moldova: vinovaţii de serviciu ai Europ... „Ai simptome? Eşti testat pozitov cu covid-19? Ai fost spitalizat? Nicio problemă, în România Curtea Constituţională garantează tuturor bolnavilor infectaţi deplina libertate de mişcare”, scrie Mirel Bran." "cetăţenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de faţă, într-un centru de carantină”, a transmis MAE." I-A INTREBAT CINEVA DACA SUNT DE ACORD SA MEARGA IN CARANTINA ?