MAE: Alte patru cazuri de români depistaţi pozitiv la testele anti-Covid în Grecia: trei pe insula Thassos şi unul în Lefkada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alţi patru turişti români au fost depistaţi pozitiv la testele anti-Covid FOTO AFP / Nicolas Economou
Alţi patru turişti români au fost depistaţi pozitiv la testele anti-Covid FOTO AFP / Nicolas Economou

Alte patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost identificate în rândul turiştilor români aflaţi în Grecia, trei în insula Thassos şi un caz în Lefkada, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

   „Cu privire la cetăţenii români testaţi pozitiv pentru Covid-19 pe teritoriul Republicii Elene, suplimentar faţă de cele opt cazuri comunicate anterior, în conformitate cu datele comunicate, fie în mod direct Consulatului General al României la Salonic sau Ambasadei României la Atena de către cetăţenii vizaţi, fie de către autorităţile elene, au fost identificate alte patru cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul turiştilor români, trei în insula Thassos şi un caz în Lefkada”, se arată în comunicat.

Cu referire la elementele menţionate în spaţiul public privind turiştii români depistaţi pozitiv cu Covid-19 în Republica Elenă şi care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, MAE precizează că, în conformitate cu legislaţia bulgară, persoanele infectate urmează a fi plasate în carantină, din dispoziţia autorităţilor sanitare.

Ce recomandă MAE turiştilor infectaţi 

„Autorităţile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei. MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu Covid-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină”, precizează MAE.

Astfel, MAE face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Republicii Elene să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei. 

„De asemenea, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite