Eveniment

articolul anterior articolul urmator

UPDATE MAE anunţă că românii declaraţi dispăruţi în Alpi sunt în viaţă

0
4 Jul 2022 12:32:28
Autor: Maria Ţaga, Ana-Maria Gherghiță
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Roma şi al Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano, s-a autosesizat în urma incidentului produs la data de 3 iulie 2022, la gheţarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane. Instituţia anunţă că românii dispăruţi sunt în viaţă.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei cetăţeni români declaraţi dispăruţi de către familii sunt în afara oricărui pericol. Cele trei persoane ar fi fost cazate în această perioadă într-o locaţie în care nu aveau conexiune la internet şi acces la reţeaua de telefonie mobilă. 
 
De asemenea, MAE comunică faptul că nu mai sunt, momentan, semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români. 
 
Iniţial, MAE a anunţat că, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfăşurare, iar activităţile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condiţiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiţii de siguranţă.

MAE menţionează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Roma şi al celor două Consulate Generale din Trieste şi Milano nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară prin intermediul telefoanelor de urgenţă. La nivelul Departamentului Consular din cadrul Centralei MAE a fost recepţionată o solicitare de sprijin din partea unei familii din România.

Reprezentanţii misiunii diplomatice de la Roma şi ai Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano se află în dialog permanent cu autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii actualizate şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350 şi ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Consulatului General al României la Trieste: +39 340 8821688 şi al Consulatului General al României la Milano: +39 366 108 1444.

Cel puţin cinci oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar

O bucată imensă s-a desprins, duminică, din gheţarul Marmolada, din Alpi, provocând o avalanşă soldată cu şase morţi şi nouă răniţi, au anunţat serviciile de intervenţie, potrivit AFP.

Doi dintre răniţi au fost transportaţi la spitalul din Belluno, unul în stare mai gravă a ajuns la Treviso şi cinci la Trento.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările