Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE cere clarificări autorităţilor britanice privind statisticile conform cărora controalele la frontieră ar viza în special cetăţeni români

4
16 Sep 2021 22:09:57
Autor: Emanuel Neuman
Marea Britanie / FOTO Shutterstock
Marea Britanie / FOTO Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră ar viza în special cetăţeni români.

„Ministerul Afacerilor Externe s-a sesizat cu privire la datele statistice apărute în presa britanică referitor la controalele autorităţilor de frontieră britanice care ar viza cu precădere cetăţeni români şi a solicitat prin Ambasada României la Londra clarificări la nivelul Home Office. Ambasada României la Londra urmează să prezinte elementele rezultate din interacţiunea cu Home Office şi Delegaţiei UE în plan local, precum şi să semnaleze preocupările la nivelul Foreign, Development and Commonwealth Office”, a transmis, joi seară, MAE.
 
Conform sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe a transmis preocuparea faţă de această situaţie de fapt şi Ambasadei Regatului Unit în România, cu solicitarea de clarificare de către autorităţile britanice a situaţiei. Totodată, MAE a evidenţiat faptul că, în cazul în care autorităţile britanice ar fi identificat dificultăţi în deplasările efectuate de cetăţenii români în Regatul Unit cu începere de la 1 ianuarie 2021, urmare aplicării noilor condiţii de intrare şi şedere generate de Brexit, acestea ar fi trebuit comunicate în prealabil autorităţilor române şi evitată o abordare fundamentată pe controale sistematice, motivate de criteriul cetăţeniei.
 
„Ministerul Afacerilor Externe a solicitat o abordare proporţională, echilibrată, din partea autorităţilor britanice la momentul dispunerii şi efectuării controalelor la frontieră în raport cu cetăţenii români, în spiritul relaţiilor bilaterale apropiate, precum şi de o manieră similară celor dispuse şi faţă de cetăţenii celorlalte state membre UE. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că asigurarea unui tratament nediscriminatoriu cetăţenilor români în Regatul Unit în raport cu cetăţenii celorlalte state membre UE, constituie o preocupare constantă a instituţiei şi a conducerii MAE, în contextul noilor relaţii generate de ieşirea Regatului Unit din UE”, a arătat ministerul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

motru petrica
16.09.2021, 23:19:34

care este problema? sa nu mai intre toti infractorii.

-10 (10 voturi)
Amar
17.09.2021, 07:46:38

"ar viza în special cetăţeni români" Bine spus "cetatenii' romani, pentru ca doar atat sunt, cetateni, pentru ca romani nu sunt, etnia este de tigani, plecati numai la cersit si furat, normal sa inaspreasca controalele impotriva acestor gandaci de bucatarie.

+1 (1 vot)
Kelemen Jakob
17.09.2021, 10:16:18

Da ciare cu RRomii englejii hastia?

-10 (10 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
16.09.2021, 23:24:12

Pai toate clanurile țiganesti au reprezentanti de seama in UK...imi imaginez ca sint foarte iubiți pe acolo...

-10 (10 voturi)
Modifică Setările