MAE confirmă că românul eliberat se află la ambasada României din Alger. Acesta se află în stare bună de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teroriştii islamişti au luat ostatici zeci de muncitori străini şi aproape 200 de algerieni FOTO AFP
Teroriştii islamişti au luat ostatici zeci de muncitori străini şi aproape 200 de algerieni FOTO AFP

Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media, se arată într-un comunicat emis vineri seară de MAE. Românul se află la ambasada României din Alger.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media. Menţionăm că cetăţeanul român aflat în complexul In Amenas a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română, prin intermediul unui telefon mobil, în timpul evenimentelor dramatice declanşate de atacul terorist. Cetăţeanul român a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a făcut posibilă salvarea vieţii sale”, se arată în comunicatul de presă de MAE.

Potrivit MAE, cetăţeanul este în prezent în custodia Ambasadei României la Alger şi se află într-o stare bună de sănătate.

În cadrul MAE a fost constituit un grup inter-instituţional ce va funcţiona cu activitate permanentă până la soluţionarea crizei.

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a dispus detaşarea de urgenţă la Alger a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinaţie în cursul acestei după-amiezi, pentru a acorda asistenţă consulară suplimentară.

În cadrul unei convorbiri telefonice de vineri seară, ministrul algerian de Externe l-a informat pe omologul român în legătură cu stadiul operaţiunilor de eliberare şi respectiv de eliminare a grupării teroriste implicate în luarea de ostatici. Cei doi au convenit să păstreze legătura până la finalizarea crizei.

Vineri după-amiază, AFP a anunţat, citând compania niponă JGC, că unul dintre românii luaţi ostatici de teroriştii islamişti se află în siguranţă. Firma are activităţi în complexul de exploatare a gazelor din In Amenas, iar oficialii JGC au comunicat vineri că au luat legătura cu trei dintre cei 78 de angajaţi din Algeria: un român şi doi filipinezi, toţi trei fiind în siguranţă.

La momentul respectiv, ministerul român de Externe nu a confirmat informaţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite