Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE a constituit un Task Force pentru a monitoriza situaţiei din Israel. Sprijin pentru românii din zona de conflict

1
12 May 2021 16:41:41
Autor: Maria Ţaga
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La propunerea ministrului Bogdan Aurescu a fost constituit un Task Force care să evalueze situaţia şi să sprijine cetăţenii români care se află în zona de conflict. MAE recomandă cetăţenilor români din regiune să manifeste atenţie şi vigilenţă sporite.

„MAE regretă profund toate pierderile de vieţi înregistrate în ultimele zile în rândul populaţiei civile, acestea trebuind evitate cu orice preţ. Aceste evoluţii au potenţialul de a deteriora grav situaţia de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor. Realizarea unei păci durabile în regiune rămâne un obiectiv esenţial. În acest sens, România aminteşte ataşamentul faţă de valorile dreptului internaţional şi reiterează susţinerea pentru implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate ca singura opţiune viabilă de natură să răspundă aspiraţiilor legitime ale părţilor”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

La propunerea ministrului Bogdan Aurescu a fost constituit un Task Force care să evalueze situaţia şi să sprijine cetăţenii români care se află în zona de conflict. Până acum nu au existat solicitări de asistenţă consulară.

„Totodată, MAE precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituţiei, a fost constituit un Task Force care s-a întrunit de urgenţă pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei, precum şi identificarea principalelor direcţii de acţiune menite să sprijine cetăţenii români şi membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict. Până la acest moment, misiunile diplomatice ale României la Tel Aviv şi Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români”, precizează ministerul de Externe.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum şi la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
12.05.2021, 17:51:52

De cele mai multe ori .. " task force " .. este doar o expresie frumoasă și pompoasă , prin care anunți că ai niște oameni care chipurile se ocupă de o problemă ... Creezi impresia că sunt super profesioniști în domeniu și nu doar niște promovați politic sau pur și simplu angajați din obligație ... Sper din toată inima ca această echipă să fie constituită din profesioniști și să poată ajuta cât mai mult, cât mai mulți români din zona de conflict ...

Modifică Setările