Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE, despre românca cu coronavirus, diagnosticată în Creta: A fost deja transferată într-un hotel special pentru carantină

1
5 Jul 2020 16:43:43
Autor: News.ro
MAE a făcurr precizări în privinţa româncei diagnosticată cu Covid-19 în Creta
MAE a făcurr precizări în privinţa româncei diagnosticată cu Covid-19 în Creta

MAE precizează că românca diagnosticată cu coronavirus în Creta a sosit pe insulă în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion şi că ea a fost deja transferată într-un hotel special pentru carantină împreună cu un membru al familiei. Starea sa este bună şi este monitorizată medical.

”În urma solicitării Ambasadei Romaniei la Atena de clarificare a circumstanţelor cazului, autorităţile elene au informat că cetăţeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion. De asemenea, conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, precizează MAE.
 
Reprezentanţii Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE precizează că a transmis şi transmite informaţiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autorităţile greceşti.
 
În context, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
 
Românca este primul turist din Creta diagnosticat cu coronavirus, ea primind sâmbătă rezultatul testului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Coronavirus Noul
5.07.2020, 18:58:55

D-na Weber, sesizati urgent CCR-ul, sa le spuna grecilor ca nu-i constitutional sa o tina in carantina. Grecii astia povestesc de democratie de vreo 3000 de ani, si habar n-au ce insemana. Donmu' Dorneanu, mergeti, va rog, vreo 2 saptamani, pana la ei, sa-i invatati cam sta treaba cu democratia, si cu o ocazie va lipiti si de un bronz, o baie in Mediterana, ...

Modifică Setările