MAE: Doi români au murit şi alţi patru au fost răniţi într-un accident rutier din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un microbuz în care se aflau nouă români s-a răsturnat marţi în Olanda. FOTO Medemblik Actueel
Un microbuz în care se aflau nouă români s-a răsturnat marţi în Olanda. FOTO Medemblik Actueel

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că nouă români au fost implicaţi într-un accident rutier produs marţi, în apropierea localităţii Medemblik, Regatul Ţărilor de Jos. Doi dintre români au  murit, iar patru au fost răniţi, aceştia fiind spitalizaţi în stare bună.

"Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetăţeni români. Doi cetăţeni români au decedat, patru au fost răniţi, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă, iar ceilalţi trei nu au necesitat îngrijiri medicale", a precizat miercuri seara MAE.

Autorităţile olandeze au transmis că familiile românilor decedaţi au fost informate cu privire la accident, iar angajatorul a menţionat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsufleţite, cât şi a cetăţenilor români care doresc să revină în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, păstrează legătura cu autorităţile locale competente şi cu angajatorul, acordând asistenţa consulară specifică, inclusiv pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, precizează instituţia.

Un microbuz în care se aflau muncitori români a fost implicat, marţi, într-un accident rutier lângă Medemblik.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite