Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE: Doi turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19 în Grecia. Cât se stă la coadă la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas

2
1 Aug 2020 15:34:49
Autor: Valentin Bolocan
Coada s-a întors în Vama Kulata-Promachonas FOTO Facebook
Coada s-a întors în Vama Kulata-Promachonas FOTO Facebook

Doi turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19 după ce au fost testaţi în Grecia, iar la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas se înregistrează o coadă de 6 kilometri pe sensul de intrare în Grecia.

Body„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia turiştilor români din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a fost notificată de către doi cetăţeni români cu privire la confirmarea acestora pentru infecţia cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei. Aceştia au fost deja plasaţi în carantină în unităţi hoteliere special desemnate şi sunt asistaţi medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis News.ro.
 
MAE precizează că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetăţenilor confirmaţi ca fiind infectaţi sunt luate de către autorităţile elene, conform legislaţiei în vigoare.
 
În ceea ce priveşte situaţia din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Ambasadei României la Sofia aflat la faţa locului, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 5-6 km, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 4 ore.
 
MAE mai precizează că, în contextul blocajului înregistrat în cursul dimineţii şi ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Atena şi de Consulatul General al României la Salonic, autorităţile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan.
 
Ministerul Afacerilor Externe „va continua să urmărească evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas şi va rămâne în dialog cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, arată sursa citată.
 
Totodată, MAE subliniază recomandarea constantă adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, de a manifesta responsabilitate şi de a ţine cont de toate riscurile generate de pandemia de COVID-19 în momentul luării deciziei de a călători în străinătate.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.
 
MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet:  https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Klaus Golannis
1.08.2020, 16:16:19

Grecoteii sunt rupti de realitate, ei nu fac decat sa transpuna, in cel mai pagubos mod cu putinta, directivele (impunerile) uie si oms. O sa-i arda de o sa-i usture si sezonul urmator, deja sunt destui care nici nu vor sa mai auda vreodata de grecia

-8 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
1.08.2020, 21:54:48

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările