Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE: A fost evacuat din Afganistan ultimul cetăţean român care a solicitat sprijin pentru repatriere

1
22 Aug 2021 16:38:24
Autor: Cristina Morozan
Celula de criză interinstituţională se află în contact permanent cu restul cetăţenilor români aflaţi în Afganistan care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare FOTO Forţele Aeriene Române
Celula de criză interinstituţională se află în contact permanent cu restul cetăţenilor români aflaţi în Afganistan care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare FOTO Forţele Aeriene Române

A fost evacuat în siguranţă ultimul cetăţean român, din Kabul, Afganistan, care solicitase sprijinul autorităţilor române pentru repatriere. Bărbatul, cu dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, lucra pentru un program ONU, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„În cursul zilei de astăzi,  22 august 2021, ultimul cetăţean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităţilor române a reuşit evacuarea din Kabul şi a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan”, informează, duminică, MAE. 

Potrivit sursei citate, evacuarea cetăţeanului român, care lucra pentru un program ONU şi avea dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, a fost sprijinită de partenerii internaţionali, „în pofida condiţiilor extrem de dificile din teren”. Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaţionali. 

„Cetăţeanul român evacuat astăzi era ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat. Astfel, la acest moment, toţi cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităţilor române se află în siguranţă în afara teritoriului afgan”, potrivit MAE.

Celula de criză interinstituţională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, se află în contact permanent, prin intermediul Ambasadei României de la Islamabad, cu restul cetăţenilor români aflaţi în Afganistan, care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dragan Mircea
22.08.2021, 16:54:33

moldoveanul este peste. inchiria moldovence la americanii aflati in ''teatru''.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările