MAE neagă amestecul ambasadei României din Angola în transportul de solzi de pangolin de 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia a interceptat un transport de solzi de pangolin din Congo în valoare de 1,5 milioane de euro, produsul fiind unul de contrabandă. Pangolinul este mamiferul numărul 1 în ceea ce priveşte traficul cu produse provenite de la animale.

Se pare că transportul trebuia să ajungă în România şi era denumit drept mobilă, RFI susţinând că ar fi avut şi un aviz al ambasadei române din Angola. MAE investighează incidentul deşi până acum nu s-au primit solicitări din partea statului congolez sau turc.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni seară, un comunicat, în care precizează că “la nivelul Centralei MAE, al Ambasadei României la Luanda (care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Republica Democratică Congo) şi al Consulatului General al României la Istanbul nu a fost primită, până la acest moment, nicio comunicare oficială din partea autorităţilor Republicii Democratice Congo sau Republicii Turcia referitoare la incidentul menţionat”.

“De asemenea, MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice a României la Luanda nu s-a solicitat şi nici nu s-a autentificat vreun document de însoţire a unui transport de acest tip”, se mai arată în comunicat.

Dr. Colman O Criodain,  expert în cazul traficului cu animale a precizat: Au fost cazuri în care traficanţii vietnamezi şi-au folosit legăturile strânse cu ţările est-europene pentru a tranzita aceste zone. Aşa că e posibil că marfa să fi fost ridicată şi apoi un broker să o trimită spre Vietnam”, confor PRO TV.

Un kilogram de solzi de pangolin costă 1.400 de dolari în China.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite