Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE: Un număr de 346 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Franţa, Italia şi Belgia

3
6 Jun 2020 16:42:59
Autor: News.ro
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. FOTO Mediafax
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. FOTO Mediafax

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 346 de cetăţeni români care se aflau temporar în Franţa, Italia şi Belgia au fost repatriaţi cu trei curse aeriene operate de Tarom.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 5 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 144 de cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti), a 111 cetăţeni români din Republica Italiană (pe ruta Bucureşti-Roma–Bucureşti) şi a 91 cetăţeni români din Regatul Belgiei (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", a transmis, sâmbătă, MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Revenirea în ţară a fost asigurată prin intermediul a trei curse aeriene operate de compania Tarom.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 27 de cetăţeni străini - 22 de cetăţeni francezi, doi cetăţeni canadieni, doi cetăţeni britanici şi un cetăţean camerunez.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sorin Barbul
6.06.2020, 18:05:25

Comentariu considerat abuziv.

Stoica Avram
6.06.2020, 19:42:41

Un diplomat pur sânge, diplomat de carieră, tot diplomat rămâne, chiar dacă „s-a lipit puțin" și de Năstase și de Ponta și de amanta care i-a devenit soție. Cetăţenii români care au revenit în ţară și care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective, sunt, bineînțeles, reprezentanții țigănimii muncitoare române, care avânt statutul de migrator-călător-parazit ar trebui să aibă pașaport (diplomatic) cu acces peste tot, în Europa sau în lume.

Alexa Alexandru
6.06.2020, 20:02:15

Sau intors pasarile negre gratis cu avionul. Cand este rost iar de furat ii trimetem inapoi tot gratis cu avionul.