MAE, profund dezamăgit că autorităţile algeriene n-au informat corect şi la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Cazanciuc, secretar general al MAE FOTO Mediafax
Robert Cazanciuc, secretar general al MAE FOTO Mediafax

Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, că ministerul îi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile alegeriene nu informat corect, concret şi la timp despre situaţia celui de-al doilea român mort în urma atacului din Algeria.

"MAE îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală de sănătate a cetăţeanului român", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

El a confirmat că un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.

Cazanciuc a precizat că din informaţiile obţinute de autorităţile române rezultă că decesul celui de-al doilea cetăţean român a intervenit la spital ca urmare a rănilor grave suferite de acesta.

"Partenerii occidentali ne-au confirmat în cursul zilei de ieri că ultimul cetăţean român era eliberat şi spitalizat în condiţiile în care nu a fost permis accesul la faţa locului. În încheierea operaţiunii militare a dezvăluit adevărata dimensiune a atacului terorist, numărul mare de victime şi violenţa asupra multor cetăţeni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite a celor doi cetăţeni români", a adăugat Cazanciuc.

MAE nu a furnizat nicio informaţie despre locul în care s-ar afla cei trei români implicaţi în criza ostaticilor din Algeria.

Surse oficiale au declarat pentru „Adevărul“ că "o parte" dintre români au ajuns în ţară, iar alţii sunt pe drum spre România şi sunt „în siguranţă“.

Cinci români au fost implicaţi în criza ostaticilor din Algeria, trei dintre ei fiind salvaţi, în timp doi au murit.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite