Eveniment

articolul anterior articolul urmator

MAE cere îndreptarea grabnică a situaţiei Radio Chişinău: Schimbarea numelui, un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea postului

0
27 May 2022 18:35:50
Autor: Maria Dinu
FOTO Radio Chişinău
FOTO Radio Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat într-un comunicat de presă că „încercarea de schimbare a numelui” Radio Chişinău „reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea” pe care postul de radio le-a obţinut de-a lungul anilor. Ministerul şi-a exprimat speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea grabnică a situaţiei şi a afirmat că „va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”.

„Ministerul Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului „Chişinău” de către postul Radio Chişinău”, arată un comunicat de presă al MAE. 

Sursa citată mai explică faptul că „parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia. Prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente. Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova”. 

Potrivit MAE, „încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, iar „postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova”. 

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”, mai arată sursa citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările