MAI: Care sunt numerele gratuite unde românii din ţară şi din diaspora se pot informa cu privire la noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telefon mobil mana femeie foto hepta

Românii din străinătate pot apela, începând de vineri, o linie telefonică dedicată pentru a se informa cu privire la noul coronavirus (COVID-19), informează un comunicat al MAI.

0800 800 358 este numărul TelVerde pentru românii din ţară, iar +4021.320.20.20 este linia dedicată celor din străinătate. 

„La TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită  răspândirea acestei afecţiuni. Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaţionalizată o linie dedicată celor din afara ţării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice reţea şi având tarif normal”, se arată în documentul citat.

Potrivit MAI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va acţiona în situaţia în care se va dovedi necesară mărirea capacităţii de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde.

Cei 3 pacienţi infectaţi, în stare bună

„În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare”, se arată în comunicatul MAI. 

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienţi fiind bună, informează MAI.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nici o evoluţie negativă”, se mai arată în comunicat.

Statistica coronavirus
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite