MAI: Peste 700 de persoane afectate de condiţiile meteorologice au fost salvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane afectate de ger au fost salvate de poliţişti
Mai multe persoane afectate de ger au fost salvate de poliţişti

Ministerul Afacerilor Interne informează că peste 700 de persoane, dintre care 53 de copii care au avut nevoie de intervenţii din cauza condiţiilor meteorologice, au fost salvate în cursul zilei de vineri, în total, la nivel naţional, iar pe timpul nopţii au fost salvate 490 de persoane rămase blocate pe căile rutiere.

În judeţele afectate au fost realizate 1.169 de intervenţii medicale de către SMURD şi serviciile de ambulanţă, iar printre persoanele salvate se numără 31 de gravide şi trei persoane dializate, potrivit News.ro.

În Constanţa, doi paramedici SMURD au intervenit cu un vehicul cu şenile pentru evacuarea şi transportul la spital a două femei însărcinate, însă, în drum spre a doua, vehiculul a rămas înzăpezit. Femeia a născut în vehiculul cu şenile, asistată de cei doi paramedici. Cele două femei însărcinate şi copilul nou-născut au ajuns în siguranţă la spital.

Tot în Constanţa, pompierii au asigurat un generator de curent electric de la un azil de bătrâni afectat de viscol şi la întoarcere au transportat la spital un copil de trei ani cu fractură, două persoane cu afecţiuni medicale, o gravidă şi o persoană cu fractură la membrul superior.

În cazul persoanelor fără adăpost, deşi s-a încercat transportarea lor la centre, două persoane au fost găsite în şoc hipotermic, iar una dintre ele nu a mai putut fi salvată, cealaltă fiind transportată la spital.

Pompierii de la ISU Galaţi au transportat la spital o persoană de 76 de ani cu afecţiuni medicale grave, iar în Călăraşi au fost salvate 59 de persoane blocate în două autocamioane, care au fost transportate ulterior la un cămin cultural.

În localitatea Dorobanţu, judeţul Tulcea, o gravidă a refuzat de trei ori echipajele care veniseră să o evacueze preventiv. Vineri, la primele semne ale naşterii, femeia a solicitat ajutorul medicilor. Un echipaj al ambulanţei şi două freze au reuşit să ajungă la gravidă, după mai multe încercări, şi să o transporte în siguranţă la spital.

Echipajele ambulanţei au intervenit în cazul a două persoane cu afecţiuni medicale grave, dar acestea erau decedate înainte de primirea apelului la 112. Ambulanţele au ajuns în 50 de minute, respectiv în 30 de minute de la apel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite