Mai mulţi angajaţi ai Radio România au protestat şi i-au cerut demisia preşedintelui-director Ovidiu Miculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Radio România au protestat, marţi, faţă de faptul că preşedintele director general, Ovidiu Miculescu, continuă să rămână la conducerea instituţiei, aceştia invocând faptul că există o decizie definitivă a ÎССJ privind incompatibilitatea sa.

Angajaţii, care au purtat tricouri şi pancarte inscripţionate “Kompatibil”, au depus la cabinetul PDG o scrisoare deschisă prin care îi solicită imperativ demisia lui Ovidiu Miculescu, precum şi mai multe cutii pentru a-l ajuta să împacheteze. Cutiile au fost inscripţionate cu mesaje care le menţionează destinaţia: “Fotografii din călătorii”, “Interviuri date la Radio România”, “Campania Nu distrugeţi Radio România”, pentru care SRR a fost sancţionată cu somaţie publică de CNA.

Angajaţii SRR precizează că au făcut acest demers în calitate de avertizori publici.

"Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani, ţinând cont de prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate, vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR", scriu angajaţii RRA în scrisoarea deschisă transmisă News.ro.

Ei atrag atenţia preşedintelui că "înainte de acest demers, am aşteptat timp de o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, însă nu aţi făcut niciun gest prin care să arătaţi că intenţionaţi să puneţi în aplicare această hotărâre definitivă a instanţei".

Angajaţii din Radio România precizează că rămânerea lui Ovidiu Miculescu în funcţie pune în pericol credibilitatea SRR în spaţiul public. 

"Considerăm că rămânerea dumneavoastră în această funcţie de înaltă demnitate publică pune în pericol credibilitatea şi imaginea SRR în spaţiul public, unde se manifestă mai mult ca niciodată respectarea principiului integrităţii în viaţa politică şi socială. De asemenea, lipsa dumneavoastră de reacţie şi aşteptarea unei decizii de demitere din partea comisiilor parlamentare vor crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, pe care această instituţie nu o merită", se arată în scrisoare.

Semnatari ai scrisorii deschise sunt: Alexandru Rusu - realizator Radio România Actualităţi, Cătălin Gomboş - realizator Redacţia Informaţii, Corina Sabău - redactor Radio România Internaţional, Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional, Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional, Constantin Cristian Bleotu - realizator Radio România Cultural, Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional, Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional, Mihai-Radu Ceascai, artist instrumentist-şef partida, Orchestra Naţională Radio, Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio, Oana Enăchescu, realizator Radio România Cultural. 

Instanţa supremă a decis la 1 februarie, definitiv, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite