Mai multi cetăţeni romi protestează în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti: „Trebuie să dovedim rezistenţa noastră”. De ce au adus un tanc în miniatură?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulţi cetăţeni de etnie romă protestează luni în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, cu ocazia Zilei Rezistenţei Romilor. Manifestanţii au adus un tanc în miniatură, ca reacţie la declaraţiile recente potrivit cărora romii din Ucraina au furat un tanc rusesc.

„S-a spus despre rromi că au furat un tanc al ruşilor. Noi considerăm că a fost capturat. Am adus cu noi tancul, de fapt, o machetă”, a declarat, la Antena3, unul dintre organizatorii protestului.

El a precizat că la eveniment urmează să vină şi refugiaţi romi din Ucraina şi subliniază că mesajul lor trebuie să „dovedească rezistenţa şi solidaritatea”.

La doar câteva zile de la debutul războiului, presa ucraineană a transmis că luptători de etnie romă au capturat un tanc rusesc în regiunea Herson, lângă Kakovka.

GALERIE FOTO

„Luptători civili, inclusiv de etnie rromă, au venit în ajutorul forţelor armate ucrainene şi au capturat un tanc rusesc în noaptea de 27 februarie. S-a întâmplat lângă Kakovka, în satul Liubimovka, în regiunea Herson”, relatează Spotmedia.

Clotilde Armand a postat o poză cu macheta tancului de la protest

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a postat luni o fotografie cu macheta tancului adus de protestatari, dar nu a precizat despre ce este vorba. Mesajul care însoţeşte fotografia este: „Intersecţia Şoselei Kiseleff cu Strada Ion Mincu”.

Cu toate că oamenii au întrebat-o pe Clotilde Armand care este scopul postării, aceasta nu a răspuns ci doar a postat o altă fotografie cu tancul, dar din alt unghi.

În plus, internauţii fac glume pe seama postării, precum: „Iar filmează Dani Mocanu un videoclip?”, sau „A întârziat la parada din 9 Mai?”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite