Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Mai e poporul suveran?

14
2 Jul 2021 07:52:09
Mihail Neamtu

„Suveranitatea statelor trebuie subordonată legii internaţionale şi instituţiilor internaţionale.” Iată ce spunea George Soros într-un text celebru, iată crezul lui Dacian Cioloş de la Renew Europe. Pentru birocraţii UE, suveranitatea nu aparţine poporului (aşa cum spune Constituţia fiecărui stat-naţional), ci noii clase de tehnocraţi atotştiutori şi sacerdoţi ai progresului.

Mi-e tot mai clar că importante cercuri franco-germane de la Bruxelles vor ca orice partid cu dimensiune naţional-creştină să devină irelevant în România: amintirea lui Corneliu Coposu s-a stins, PNŢCD a fost eliminat din scenă (chiar acum douăzeci de ani), Traian Băsescu e istorie, PMP e-n afara Parlamentului, PNL copiază doctrinar USR şi orice alternativă la establishment ajunge să fie demonizată. 

Nu accepţi filozofia lui Soros? Inculţii te asociază imediat cu Şoşoacă (nicidecum cu Edmund Burke). Vin, aşadar, vremuri grele pentru patrioţii şi creştin-democraţii din politica românească. 

Sub influenţa lui Klaus Iohannis, conservatorii din PNL au fost marginalizaţi sau chiar eliminaţi din Sfatul Ţării. În discursul privitor la familie, credinţă ori naţionalitate, Florin Cîţu şi Dacian Cioloş vorbesc aceeaşi limbă. E dreptul domniilor lor, desigur. Dar ce facem cu 80% din populaţia României care se opune agresivei propagande LGBT sau ideologiei de gen? Îi vom socoti pe toţi „medievali”?

În ultimii 20 ani, agenda subversivă a lui George Soros (miliardar ignorant şi amoral, dar mai ales omul unei singure cărţi) a împânzit societatea civilă cu mesaje de tip revoluţionar, colectivist, anti-american şi anti-creştin. 

Propaganda secularistă (Planned Parenthood) şi discursul rasist (Black Lives Matter) au isterizat, treptat, marginea frustrată a unei generaţii dezorientate şi dezrădăcinate, mai atentă poate la consumul de marijuana decât la pericolul chinezesc. Din fericire, majoritatea est-europenilor a rămas sceptică faţă de radicalismul mişcărilor „la firul ierbii” (astro‐turfing) regizate după modelul tactic leninist al stângistului Saul Alinsky. 

Nu toţi vrem să privim competiţii artistice sau meciuri de fotbal în arene-curcubeu. Nu toţi visăm la transformarea Balcanilor într-un culoar pentru viitoarele valuri de refugiaţi. Nu toţi suntem fascinaţi de limbariţa internaţionalei tovărăşeşti care promovează ideea unei Europe fără rădăcini şi fără frontiere.

Sunt încă zeci de milioane de cetăţeni europeni decenţi care continuă să creadă-n cultura clasică, în conceptul de memorie antitotalitară şi identitate naţională sau reprezentare democratică a poporului. Iată de ce sper (şi mă rog) ca şi-n România să existe o reprezentare politică a bunului simţ şi a normalităţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.07.2021, 08:22:20

Comentariu considerat abuziv.

The Fog
2.07.2021, 09:46:36

Nu toti cetatenii sunt receptivi la curcubeu. Dupa parerea unora ar trebui sa ne ajunga verdele, atat de odihnitor pentru ochi si suflet. In natura, in sticla de bere. In camasi...

+4 (4 voturi)
Capelin Amar
2.07.2021, 09:54:16

Și roșul place mult altora. Pornind de la ochii injectați care văd doar roșu în fața lor, trecând prin drapelul bolșevic, până la sângele vărsat în atentate anarhiste sau revoluții proletare.

-4 (4 voturi)
Iulian Arion
2.07.2021, 09:51:00

"Mai e poporul suveran?" Desigur! Uniunea uropeana este o asociatie de state suverane. E lesne de observat ca nu exista pasaport UE, nici moneda unica, nici salariul minim european. Tot timpul au existat in societate grupuri minoritare de presiunea care vor sa se impuna, sa preia puterea politica, sa emita legi, pentru a-i schimba pe ceilalti sub sanctiunea legii. Uzurparea suveranitatii cetatenilor se pedepseste cu moartea. Personal sunt impotriva omorararii pentru ca nu o consider pedeapsa. Ii lipseste regretul si indreptarea.

-6 (10 voturi)
Capelin Amar
2.07.2021, 10:21:06

"Mai e poporul suveran?" Desigur că nu! Parlamentul este expresia națională a acestei suveranități. Așa zice Constituția. Dar un parlamentar ales prin votul popular nu poate fi destituit prin voința celor care l-au ales pentru că tot așa zice Constituția. Își exercită deci poporul suveranitatea pe deplin? Nici vorbă, și-o exercită doar într-un singur sens, acela de a alege dar nu și de a sancționa alegerea dacă a fost greșită. A votat cineva parlamentari care să se mute de la un partid la altul după cum le dictează interesul și buzunarul propriu? A votat cineva parlamentari care să-și bată joc de alegători inventând privilegii nemeritate și clase sociale parazitare? A votat cineva parlamentari care să fabrice legi pentru spolierea avuției naționale? A votat cineva parlamentari pentru jefuirea pădurilor și vânzarea pământului la străini? Și totuși aceste legi s-au dat, sunt în vigoare și poporul nu a fost întrebat dacă sunt bune sau nu aceste scandaloase prevederi legale. Poporul suveran? Poate poporul subteran, care trăiește de azi pe mâine, cocoșat de griji, debusolat și scârbit de toate instituțiile statului. Nici nu mai participă la scrutinele electorale și a întors spatele întregii "clase politice" pe care o identifică fără greș drept clasa profitoare și mincinoasă a societății românești. Iar faptul că nu există oameni de stat reformatori cu adevărat, care să schimbe din temelii această stare de lucruri, îndreptățește și conturează apăsat imaginea proastă a politrucilor vopsiți în toate culorile curcubeului care conduc țara.

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările