Mai multe bande româneşti care înşelau turiştii pe Podul Westminster prin jocul alba-neagra, destructurate de poliţia britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bande de infractori români obţin prin înşelătorie mii de lire sterline de la turişti, cu ajutorul unui joc scamatoresc ilegal, în umbra Palatului Westminster, scrie The Times.

Nu mai puţin de 14 bande erau instalate concomitent pe Podul Westminster pentru a-i înşela pe turişti cu ajutorul jocului trucat alba-neagra. 

Poliţia a arestat 30 de persoane anul acesta la Westminster pentru implicarea în jocuri de noroc ilegale, zece fiind expulzate din Regatul Unit. Celelalte persoane au primit pedepse care merg de la amenzi, ordine de evacuare, supraveghere şi până la închisoare cu suspendare.

Inspectorul-şef Andy Brittain a spus că operaţiunea a avut drept scop arestarea şi împiedicarea desfăşurării activităţii persoanelor care se ocupă cu jocuri de noroc ilegale pe Westminster Bridge. „Amintim publicului că aceste jocuri sunt o înşelătorie şi că sunt aranjate astfel încât cel care face jocul să câştige întotdeauna. Publicul ar trebui să nu se lase păcălit de alţii din mulţime care par a câştiga – aceştia sunt ‘figuranţi’ care lucrează împreună cu grupul infracţional pentru a-i ademeni pe membrii publicului. Nu este ceva neobişnuit ca un număr de cinci figuranţi sau mai mulţi să lucreze împreună”, a spus acesta, potrivit publicaţiei The Times.

Consiliul municipal Lambeth a spus că ofiţerii au emis peste 290 de informări despre pedepsele stabilite pentru contravenienţii care încalcă ordinul de protecţie publică, din februarie anul curent.

Consiliul a spus că sclavia din zilele noastre, traficul cu fiinţe umane, prostituţia, exploatarea minorilor, furtul din buzunare şi hoţia au toate legătură cu jocurile de stradă şi cu pariurile stradale.

Victimele sunt atrase să arate banii care le sunt ulterior luaţi din mână, membri ai publicului sunt ameninţaţi şi au fost descoperite persoane date dispărute şi copii vulnerabili care lucrau pentru bandele criminale.

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite